Házias hús- és füstöltáruk, tradicionális kézműves sajtok és pálinka-különlegességek, hazai borászatok, valamint hagyományos disznótoros finomságok várják a IV. Toros Pálinkafesztivál látogatóit. A rendezvény nem titkolt célja, hogy felhívják a figyelmet a helyi gasztronómiai értékekre.
Idén még több kiállító kínálja ínycsiklandó ételeit és italait, valamint kézműves portékáit a Toros Pálinkafesztiválon. Az esztendő első szegedi négynapos fesztiválja ezúttal is a város szívében, a Széchenyi téren várja a látogatókat.
Papp Csaba
és mindig megkóstol valami finomságot, nagyon szereti a toros ételeket, így például a főtt füstölt csülköt és a toros káposztát egyaránt. Párjával nemcsak ilyenkor, hanem év közben is rendszeresen esznek dinóból készült étkeket. A makói Borbás Gábor véres hurkát és kolbászt ebédelt feleségével és gyermekével. Portálunknak elmondta, pont olyanra készítették a hurkát, úgy fűszerezték, ahogy ő szereti. Hazánk első cigány vendéglője is kitelepült a Széchenyi térre.
Ásós Géza
portálunknak elmondta, csak saját készítésű finomságokkal érkeztek, a hurkát és kolbászt is maguk csinálják, de étlapjukon megtalálható a békési cigány tyúkos káposzta és békési cigány töltött káposzta is. „Töltött káposztánk azért cigányos, mert háromfajta húsból készült, füstölt csülökkel, sertéshússal, míg az aprókáposzta alá öreg tyúkot teszünk, amire egy lisztes-fűszeres, zsíros rántást teszünk” – avatott be a részletekbe. Ausztriai sajtkülönlegességeket is láttunk a Természet Ízei Színei Kft. standjánál. Megtudtuk, a készítéshez felhasznált tejet adó tehenek 1800 méteren legelnek, ez is hozzájárul ahhoz, hogy teljesen más ízűek a díjnyertes sajtjaik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.