Közélet

Több mint ötezren a Tarjáni Őszi Fesztiválon + FOTÓK

Több mint ötezren a Tarjáni Őszi Fesztiválon + FOTÓK

2010. szeptember 26., vasárnap
Több mint ötezren a Tarjáni Őszi Fesztiválon + FOTÓK

Nagyon jó hangulatban telt és egészen az estébe nyúlt az I. Tarjáni Őszi Fesztivál és Gyermeknap, ahol rengeteg környékbeli lakó megfordult a délután folyamán. Az időjárás is kegyeibe fogadta a résztvevőket, így igen változatos és gazdag programkínálatból válogathattak a Zápor-tóhoz kilátogatók.

A hagyományteremtő szándékkal szervezett rendezvényt 14 órakor

B. Nagy László

és

Kothencz János

nyitották meg. A Fidesz polgármester-jelöltje a munkahely-teremtés fontosságát és a közösségépítést hangsúlyozta, míg ezekre reflektálva a Tarjáni Önkéntes Kör vezetője az egymásra figyelés és a másokkal való foglalkozás jelentőségéről beszélt. „Nem az számít igazán, hogyan csomagolnak be egy házat, hiszen sokkal nagyobb szerepe van az emberek számára a belső életminőség javításának” - utalt Kothencz a panelrekonstrukciókra. A városrész fideszes képviselő-jelöltje a lakótelepeken élők problémái közül kiemelte és mihamarabbi megoldást sürgetett a magas közös költség és a kívülről felújított házak belső lepusztultsága ügyében.

Egyre gyarapodó közösség

Kothencz János elmondta, hogy a városrészben évek óta tartó tudatos közösségépítő munka újabb jelentős állomásához érkeztek el a mostani rendezvénnyel. „Óriási élmény volt számomra, hogy rengetegen megköszönték a találkozási, beszélgetési lehetőséget, amit a fesztivál nyújtani tudott a szervezett programok mellett” - fogalmazott Tarjáni Önkéntes Kör (T.Ö.K.) vezetője, majd hozzátette, jó érzés látni munkájuk eredményét, amit az is jól mutat, hogy a Körnek már több mint 150 lépcsőházban van felelős koordinátora, akik önkéntesként segítik a környék közösségszervezési feladatait. Azt, hogy valóban meglévő igényre válaszoltak ezekkel az évszakonként tartott nagyszabású közösségi alkalmakkal, a résztvevői létszám is igazolja: „míg az első alkalmakon 1200-1500 fővel találkoztunk, mostanra már ötezres tömeg jött össze, lassan nem férünk már el a Zápor-tónál” - büszkélkedett Kothencz János. A gyerekeket ingyenes programokkal – pónilovaglással, kézműves foglalkozásokkal, ügyességi versenyekkel, arcfestéssel, ugrálóvárral és vattacukorral – várták a szervezők. A felnőtt vendégek meleg étel és forralt bor mellett tudtak beszélgetni, de volt családi vetélkedő, csocsóbajnokság és focikupa is, sőt még egy Tarjánban élő bűvész is tartott bemutatót a nagy számú résztvevőnek. Ezen a fesztiválon mutatkozott be a (T.Ö.K.) új szolgáltatása is: ezentúl az ingyenes jogi tanácsadás mellett szintén díjmentesen kaphatnak egészségügyi-orvosi tanácsadást is a hozzájuk forduló tarjániak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.