Közélet

Nem mondott igazat a volt államtitkár?

Nem mondott igazat a volt államtitkár?

2008. szeptember 24., szerda
Nem mondott igazat a volt államtitkár?

Az ellenzék ismét távozásra szólította fel Ujhelyi Istvánt

Fotók: Gémes Sándor

Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke szerint ismét csorba esett Ujhelyi István szocialista országgyűlési képviselő szavahihetőségén, hiszen miközben a médiában tényként közölte, hogy pert indított Gyimesi ellen, kiderült: ebből egy szó sem igaz. A legnagyobb ellenzéki párt helyi elnöke erről a városi bíróság előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt a sajtónak.

Az ügy előzményéhez tartozik egy nyilatkozat, melyet az ellenzéki frakció azt követően adott ki, hogy a hírek szerint a korábbi államtitkár az MSZP szóvivőjével együtt az elmúlt hetekben Nagyváradon, a Magyar Ifjúsági Értekezlet zártkörű kampányfelkészítő rendezvényén arról beszélt: ha szavazásra akarják venni az embereket, ellenséget kell keresni, démonizálni kell valakit. „Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki." „Ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit" - hangzottak el Erdélyben az ominózus mondatok.

Ujhelyi csak a média előtt perelt

A napvilágot látott kétes erkölcsi értékű mondatok után

Gyimesi László

a közéletből való távozásra szólította fel

Ujhelyi Istvánt

, aki a helyi napilap szeptember 17-i számában így felelt: „Gyimesi László olyanokat ad a számba, amiket nem mondtam, ezért bepereltem. Elegem van abból, hogy mást sem csinál a Fidesz Szegeden, mint személyeskedik." A szerdai sajtótájékoztatón a média megjelent képviselőinek Gyimesi egy szeptember 22-i hivatalos bírósági tájékoztatót osztott szét, melyben arról értesítik a Fidesz elnökét, hogy nincs vele szemben semmilyen per. Ezek után az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy ismét csorba esett Ujhelyi szavahihetőségén, hiszen ő jelen időben, tényként közölt egy olyan állítást, ami nem volt igaz, ezért újra felszólítja az MSZP-s politikust, hogy hagyjon fel a közéleti tevékenységével. Véleménye szerint ismét bizonyságot nyert, hogy a volt államtitkár egy médiapolitikus, aki felelőtlenül, gyerekes módon mond ezt-azt, s mondanivalójának igazságtartalma merőben kétséges.

Nívótlan nyilatkozat, piti ügy

A SZEGEDma.hu felhívta a másik érintett felet, Ujhelyi István országgyűlési képviselőt is, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy a nyilatkozat után a személyeskedés miatti első felindulásában mondta azt, hogy a jogi utat választja, hiszen olyan mondatok miatt akarta számon kérni Gyimesi, amiket nem is ő mondott. De aztán átgondolva a dolgot és átolvasva ismét a nívótlan sajtóközleményt, úgy látta, annyira piti az ügy, hogy nem érdemes feleslegesen terhelni az igazságszolgáltatást. Szerinte az ellenzéki politikus megint nem foglalkozik érdemi, fontos kérdésekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.