Hírzóna

Ismét roncsautók lepték el a Homokhátságot +videó

Ismét roncsautók lepték el a Homokhátságot +videó

Az elszállításuk már folyamatban

Kovács György
2024. október 21., hétfő
Ismét roncsautók lepték el a Homokhátságot +videó

Tavaly embercsempészek által hátrahagyott roncsautók sokasága lepte el a Homokhátságot. A problémára Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője november elején nyílt levélben hívta fel a figyelmet és kérte a kormány segítségét. 

A válasz szinte azonnali volt: Már november 16-án hatályba lépett egy új kormányrendelet, 

amelyben a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt jelölték ki a járművek elszállítására. December 14-én jelentette be a kormányhivatal, hogy a feladatnak eleget téve elszállították az embercsempészek által hátrahagyott autókat, összesen 133-at

Roncsautót szállítanak el Mórahalom külterületéről 2023-ban. Fotó: SzegedMa

 

A tavalyi év végén sikerült emellett a migrációt is visszaszorítani a szerb hatóságokkal közösen, több olyan nap is volt, amikor egy határrendészeti esemény sem történt. Az elmúlt hetekben azonban változás következett be, ismét egyre nagyobb nyomás hárul a magyar határszakaszra, a migránsok száma hétről-hétre emelkedik, velük együtt pedig ismét megjelentek a hátrahagyott roncsautók is.

 

Salgó László főispán a Délmagyarnak elmondta, újra érkeznek bejelentések a kormányhivatalhoz, az autók elszállítása pedig ismét folyamatban van.

Október 17-ig összesen már 152 jármű került elszállításra.

 

A HomokhátiMadMax nevű TikTok csatorna tavaly számos videót töltött fel a hátrahagyott roncsautókról, idén ősszel munkásságát pedig újrakezdte. Felvételei alapján az embercsempészek ebben az évben is sok munkát rónak a kormányhivatalra.

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.