Szeged

Az összes hátrahagyott roncsautót Szegedre szállították

Az összes hátrahagyott roncsautót Szegedre szállították

2023. december 14., csütörtök
Az összes hátrahagyott roncsautót Szegedre szállították

Az összes bejelentett, embercsempészek által hátrahagyott gépjárművet elszállította a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. Kevesebb mint egy hónap alatt 133 roncsautótól tisztultak meg a határmenti települések - közölte a kormányhivatal.

 

 

November 16-án lépett hatályba az a kormányrendelet, amely az illegális bevándorlást segítő embercsempészek által hátrahagyott járművek elszállítására a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt jelölte ki. 2023. december 12-én - kevesebb mint egy hónap alatt - az összes bejelentett járművet elszállíttatta a kormányhivatal.

A jogszabály szerint a kormányhivatal a járműveken előbb értesítést helyez el, majd négy nap elteltével az autókat egy központi, szegedi telephelyre szállíttatja. A járművek alvázszámát, illetve - amennyiben ismert - motorszámát és rendszámát a kormányhivatal honlapján közzéteszi.

A kormányhivatalhoz összesen 133 járműről érkezett bejelentés december 8-áig, amelyek közül az értesítés kihelyezését követően a felhívásnak eleget téve 14 járművet elszállítottak a helyszínről, a maradék 119 autóroncs elviteléről a kormányhivatal gondoskodott. 

A bejelentések Ásotthalom, Bordány, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged és Zákányszék térségéből érkeztek.

Az illegális migráció eredményeként továbbra is lehetnek hasonló autóroncsok a jogszabály illetékességi területén, ezért a korányhivatal arra kéri az érintett polgármestereket, hogy amennyiben ilyen járművet észlelnek, a kialakult eljárásrendnek megfelelően tegyék meg a bejelentéseket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.