Hírzóna

Kétnapos vasútbiztonsági akciót indít a rendőrség

Kétnapos vasútbiztonsági akciót indít a rendőrség

Márton Andrea
12 órája
Fotó: MTVA/Faludi Imre
Kétnapos vasútbiztonsági akciót indít a rendőrség

Szerdától kétnapos vasútbiztonsági akciót indít a rendőrség az ország területén, amelynek elsődleges célja a vasúti átjárókban a szabálytalan áthaladás megelőzése, valamint a vagonok és azok működéséhez szükséges eszközök, berendezések rongálásának megakadályozása.

 

A rendőrség közleménye szerint az akció keretében ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat is. Külön figyelmet fordítanak az utasok és a jegyvizsgálók védelmére, valamint arra, hogy senki ne szálljon fel a mozgó vonatokra, vagy ugorjon le azokról.

A program részeként a megelőzés is kiemelt szerepet kap, a rendőrség célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét a vasúti közlekedés biztonságára. Az akció során a rendőrök a vasúti közlekedés szabályainak betartására és a biztonságos közlekedés fontosságára is felhívják a figyelmet, hogy mindenki biztonságban utazhasson.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy együttműködjenek a hatóságokkal, és tartsák be a vasúti közlekedés szabályait a balesetek elkerülése érdekében.

Nyitókép: Illusztráció Fotó: MTVA/Faludi Imre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.