Hírzóna

Idén négy képzést tart tehetséges roma fiataloknak az Integrom Program

Idén négy képzést tart tehetséges roma fiataloknak az Integrom Program

2024. február 3., szombat
Idén négy képzést tart tehetséges roma fiataloknak az Integrom Program

Négy képzés indítását tervezi 2024-ben a tehetséges roma fiatalok elhelyezkedését nagyvállalatoknál segítő Integrom Program.


 

 

A programot kezdeményező Boston Consulting Group (BCG) az MTI-vel közölte: a soron következő képzés február 29-én indul, amelyre az Integrom weboldalán jelentkezhetnek érettségizett, 35 év alatti roma fiatalok.

Az Integrom Program célja - írták -, hogy a 18-35 év közötti, legalább érettségizett roma fiatalokat hasznos ismeretekkel, mentorálással, kapcsolatépítéssel segítse a munkaerőpiaci elhelyezkedésben.

Emlékeztettek: a tíz éve működő program több mint 140 roma származású fiatal elhelyezkedését támogatta közvetlenül az Integrom partnervállalatainál. A képzéseknek és mentorálásnak köszönhetően sokan más cégeknél találtak munkát. Mintegy 60 fiatalt a program inspirált továbbtanulásra, az egyetemi diploma megszerzésére.

Az Integrom Programban eddig 26 képzést tartottak, ezeken több mint 300 tehetséges roma fiatal sajátíthatta el azokat a képességeket, amelyek megkönnyítik az érvényesülést a nagyvállalati, multi környezetben.

Tavaly kezdte az együttműködést az Integrom Program a Budapesti Roma Szakkollégiumokkal, ahol speciális képzéseket, pénzügyi, jogi workshopokat tartottak roma egyetemistáknak. Idén a tervek szerint angol nyelvi mentorprogramot is beindítanak

 - ismertették.

Az Integrom Program nonprofit kft.-ként működik, főként az együttműködő vállalatok támogatásaiból gazdálkodik - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.