Hírzóna

Dr. Pásztor Bálint a Szeged-Szabadka vasútvonal fontosságáról beszélt

Dr. Pásztor Bálint a Szeged-Szabadka vasútvonal fontosságáról beszélt

A vajdasági magyarok szegedi munkavállalásában ez hatalmas segítség

2024. február 21., szerda
Dr. Pásztor Bálint a Szeged-Szabadka vasútvonal fontosságáról beszélt

A Szabadkai Magyar Rádióban dr. Pásztor Bálint beszámolt róla, hogy várhatóan köztársasági és tartományi szinten is megújítják a koalíciót. A vajdasági magyar politikus arról is beszélt, hogy a magyar kormány jelentős beruházásokat tervez a térségben, a közvetlen közelünkben, ami a határon túli, vajdasági magyarokat is érintheti.

Fotó: Szabadkai Magyar Rádió

 

A VMSZ megbízott elnöke kiemelte, reményei szerint hamarosan megkezdődnek a koalíciós egyeztetések, majd később felállhat a kormány, köztársasági és tartományi szinten is. A párton belül is változások lehetnek, március másodikán lesz ugyanis Zentán a VMSZ tisztújító közgyűlése. Az eddigiek alapján egyedüli jelöltként várhatóan dr. Pásztor Bálint, a jelenlegi megbízott elnök lesz a párt vezetője, aki most is megerősítette, amennyiben támogatják, vállalni fogja a tisztséget.

Nagyon jó, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök az évértékelő beszédében tiszta vizet öntött a pohárba a magyarországi belpolitikai ügyekkel kapcsolatban 

- nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke elmondta: a magyar köztársasági elnök lemondását követően bebizonyosodott, hogy a jobboldalon a hibák nem maradnak következmények nélkül, míg a baloldalon megtorlatlanul maradnak.

Orbán Viktor beszédében az is elhangzott, hogy a magyar kormány olyan beruházásokat is tervez, amelyek a régió fejlődését segítik, a vajdasági magyarokat is érinti.

 

Szegeden lesz például egy kínai elektromos autógyár. Nem kell Magyarországra költözni ahhoz, hogy Szegeden dolgozhassunk, mert már rendelkezésünkre áll a Szabadka-Szeged vasútvonal, és a Horgos 2 közúti átkelő is egész napos nyitvatartással üzemel, remélhetőleg március 20-a után is – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

Ezért fontos az, és ezért lesz fontos a jövőben is az, hogy a Horgos 2-Röszke 2 határátkelő 0-24-ben működjön. Ezért fontos az, hogy a Szeged-Szabadka közötti vonat legalább ilyen gyakorisággal járjon, mint ahogy jár néhány hónapja, és egyéb térségfejlesztési projektumokat is meg kell valósítani annak érdekében, hogy a munkaerőigény ne azt eredményezze, hogy Szabadka, Magyarkanizsa és Zenta környékéről, vagy akár távolabbról is a munkahely reményében áttelepülnek a vajdasági magyarok Szegedre, vagy pedig Szeged környékére.

Az első vonat Szeged és Szabadka között november 28-án indult el.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.