Hírzóna

A BYD harmadik autószalonja nyílt meg

A BYD harmadik autószalonja nyílt meg

A BYD frissen bemutatott modellje is kiállításra került

Kovács György
2024. február 23., péntek
A BYD harmadik autószalonja nyílt meg

Ünnepélyes keretek között megnyílt Magyarország, egyben Budapest harmadik BYD autószalonja. 

A BYD új modellje az új autószalonban. Fotó: Villanyautósok
A BYD új modellje az új autószalonban. Fotó: Villanyautósok

 

Mint arról korábban beszámoltunk, október közepén kezdte meg magyarországi forgalmazását a BYD, akkor kapásból két üzletet nyitott Budapesten. 

A Szegedre tartó kínai elektromosautó-gyártó SEAL U típusú modellje bemutatásának sajtóeseményét szerdán tartotta a Puskás Arénában, csütörtök este pedig ünnepélyes keretek között megnyitották az ország harmadik BYD szalonját a Schiller család váci úti telephelyén, ahol az érdeklődők nemcsak az eddig ismert három modellt, de a szerdán bemutatott BYD Seal U-t is megnézhették.

A Villanyautósok blog számolt be arról, hogy 

a Schiller nem új márkaként, hanem az egykor zászlóshajónak számító, három évtizede forgalmazott Opel helyett vette fel a kínálatába a kínai villanyautó-gyártót.

Schiller Márk a megnyitón elmondta, hogy 2016 óta dolgozik azon, hogy Magyarországra csábítsa a gyártót, és a Schiller Autó Család által képviselt márkák sorába a BYD is bekerülhessen. Nyolc éve a BYD egyik gyárának meglátogatása során volt lehetősége alaposabban is megismerni a céget, miközben a kínai nagyvárosok taxiállományában már akkor többségben voltak a cég autói.


Az új szalon ünnepélyes megnyitóján a szalagot Annelies Reiss, a BYD Magyarországért felelős ország menedzsere, Schiller Gábor vezérigazgató és Schiller Márk a cégcsoport marketingvezetője vágták át.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.