Hírzóna

Rekordokat dönt a BYD

Rekordokat dönt a BYD

2023. november 21., kedd
Fotó: BYD Facebook oldala
Rekordokat dönt a BYD

A BYD kínai járműgyártó az idén októberben 301 833 elektromos meghajású személyautót értékesített világszerte, ez 38,4 százalékos növekedés 2022 októberéhez viszonyítva, egyben eladási rekord már a hatodik egymást követő hónapban.

Fotó: BYD Auto Europe Facebook oldala. 

 

Az idén eddig a BYD több mint 2,37 millió új energiával hajtott személyautót értékesített globálisan, akkumulátoros-elektromos modelljeinek összesített eladása pedig meghaladta az 5,7 millió darabot, megerősítve a márka első helyét az új energiákkal hajtott járművek világpiacán 

- ismertette közleményében a BYD. A vállalat 2023 első három negyedévében 24,938 milliárd jüant - mintegy 3,21 milliárd eurót - fordított kutatási és fejlesztési tevékenységeire, ez a tavalyi ráfordításokhoz képest 129,42 százalékos teljesítmény. A kutatási és fejlesztési ráfordítások ebben az időszakban jelentősen meghaladták a nettó profit mértékét is.    

A BYD modelljei jelenleg 58 országban kaphatók. Európában 19 országban öt új elektromos modellel és több mint 170 márkakereskedéssel van már jelen a márka. A magyarországi forgalmazás október közepén indult.

A BYD multinacionális high-tech vállalat, tevékenysége  kiterjed az autóiparra, a vasúti közlekedésre, az új energiára és az elektronikára, több mint 30 termelőhellyel rendelkezik Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Brazíliában, Magyarországon és Indiában. 

Autóipari leányvállalata a BYD Auto a világ első autógyártója, amely a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását leállította az elektromos átállás jegyében, és immár 9 egymást követő évben a konnektorról tölthető személygépkocsi-eladások élén áll Kínában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.