Hírzóna

Szerdáig dönthetnek az ország jövőjéről a magyarok

Szerdáig dönthetnek az ország jövőjéről a magyarok

Közeleg a nemzeti konzultáció leadási határideje.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 16., kedd
Szerdáig dönthetnek az ország jövőjéről a magyarok

Szerdáig lehet kitölteni a szuverenitásunk védelméről szóló nemzeti konzultációt – emlékeztetett közösségi oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, minden vélemény számít, így január 17-ig bárki elküldheti még a konzultációs kérdőívet.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

A kormány egy hete döntött arról, hogy meghosszabbítja a kérdőív visszaküldési határidejét. 

A kormány mindenkinek szeretné biztosítani a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét, ezért a válaszadási határidőt egy héttel meghosszabbítja

- jelezték, hozzátéve, hogy ennek alapján január 17-ig lehet visszaküldeni a kérdőíveket.

Kiemelték, hogy

továbbra is nagy a nyomás Magyarországon, hogy még nagyobb összeggel járuljon hozzá a háború finanszírozásához. Az erről szóló javaslat a következő uniós csúcstalálkozón újra napirenden lesz.

A konzultációban erről a kérdésről is véleményt nyilváníthatnak a magyarok, mint ahogy több más, az ország szuverenitását alapvetően befolyásoló kérdésről, így a nemrég elfogadott új migrációs csomagról. Változatlanul azt gondoljuk, hogy ha sokan állunk ki az álláspontunk mellett, annak nagy súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztaloknál - fogalmaztak a közleményben.

A most feltett tizenegy kérdés mindegyike lényegében Magyarország szuverenitását érinti. 

A kormány álláspontja egyértelmű: elutasítja az Európai Unió vezetésének törekvéseit arra, hogy hazánk érdekeivel ellentétes intézkedéseket kényszerítsen ránk. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) múlt héten közölte, változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.