Hírzóna

Nemzeti konzultáció: a kormány meghosszabbítja a válaszadási határidőt

Nemzeti konzultáció: a kormány meghosszabbítja a válaszadási határidőt

2024. január 9., kedd
Nemzeti konzultáció: a kormány meghosszabbítja a válaszadási határidőt

A kormány január 17-ig meghosszabbítja a konzultáció válaszadási határidejét - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden az MTI-vel.

Fotó: MTI

 

Azt írták, hogy változatlanul nagyon sok konzultációs kérdőív érkezik vissza, a résztvevők száma meghaladta az 1 millió 222 ezret.

A kormány mindenkinek szeretné biztosítani a lehetőséget, hogy elmondja a véleményét, ezért a válaszadási határidőt egy héttel meghosszabbítja - jelezték, hozzátéve, hogy ennek alapján január 17-ig lehet visszaküldeni a kérdőíveket.

Hangsúlyozták: továbbra is nagy a nyomás Magyarországon, hogy még nagyobb összeggel járuljon hozzá a háború finanszírozásához. Az erről szóló javaslat a következő uniós csúcstalálkozón újra napirenden lesz - tették hozzá.

A konzultációban erről a kérdésről is véleményt nyilváníthatnak a magyarok, mint ahogy több más, az ország szuverenitását alapvetően befolyásoló kérdésről, így a nemrég elfogadott új migrációs csomagról. Változatlanul azt gondoljuk, hogy ha sokan állunk ki az álláspontunk mellett, annak nagy súlya lesz a brüsszeli tárgyalóasztaloknál

- fogalmaztak a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.