Hírzóna

Jelentkezés a 2024-es szegedi THEALTER fesztiválra

Jelentkezés a 2024-es szegedi THEALTER fesztiválra

Márton Andrea
2023. december 20., szerda
Jelentkezés a 2024-es szegedi THEALTER fesztiválra

Meghirdették a jelentkezést a 2024-es Thealter nemzetközi színházi fesztiválra, melyet a tervek szerint jövő július 26. és augusztus 3. között rendeznek meg Szegeden - közölte a szervező MASZK Egyesület.
 

Az 1991-ben alapított Thealter Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja, a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett összművészeti eseménye

 - írták a közleményben.
 

A fesztivált minden esztendőben nyáron rendezik meg, központi helyszíne a szegedi Régi Zsinagóga, de láthat a közönség előadásokat a Szegedi Nemzeti Színház balett-termében, a Kisszínházban, a Grand Caféban, és az újszegedi ligetben is.
 

A rendezvényt a műfaji sokszínűség jellemzi:

a prózai előadások mellett kortárs tánc és bábprodukciók, részvételi színház, monodrámák, szabadtéri előadások is szerepelnek a programban. A fellépők között hangsúlyos helyet kapnak a fiatalok, a női alkotók, a produkciók közt az aktualitásokra reflektáló kortárs témák. Az előadásokat számos szakmai program kíséri, blog jr., a Theatler kritikusműhelyének fiatal résztvevői minden előadásról beszámolót írnak, a Kritikus szekcióban pedig délutánonként beszélgetések hallhatók az előző nap fellépőivel.

A szervezők hazai és határon túli magyar, elsősorban, de nem kizárólag független színházi társulatok, alkotócsoportok, alkotók jelentkezését várják január 26-ig. Az alkotók olyan előadással pályázhatnak, melyet május 1-jét követően mutattak be vagy jövő május végéig tartják a premierjét.

A pályázathoz a társulatnak a jelentkezéshez mellékelnie kell a színlap és a darab ismertetője mellett többi közt a produkcióról készült fényképeket és egy vágatlan videót is.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.