Hírzóna

Fagyos reggelek után sok napsütés jön hétvégén

Fagyos reggelek után sok napsütés jön hétvégén

Márton Andrea
2023. december 16., szombat
Fagyos reggelek után sok napsütés jön hétvégén

Még szárazabb, hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, majd egyre inkább anticiklon alakítja időjárásunkat. Közben a magasban melegebb levegő érkezik, ezért növekszik a ködhajlam - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

 

Napközben a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban számíthatunk több (helyenként vastagabb) felhőre, másutt jobbára gyengén felhős, napos idő várható. Estétől a képződő köd, illetve rétegfelhőzet főként a Dunától keletre, illetve a déli tájakon már egyre nagyobb területet érinthet. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagyobb területen lesz élénk, egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére többnyire -5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.