Hírzóna

Rendkívüli dolog történt a déli határon

Rendkívüli dolog történt a déli határon

Rég nem történt ilyen

Kovács György
2023. november 9., csütörtök
Fotó: Gyurkovits Tamás
Rendkívüli dolog történt a déli határon

Október végén számoltunk be arról, hogy a szerb-magyar határon a felerősödött migrációs nyomás, valamint a Vajdaságban napi szintűvé váló fegyveres összecsapások következményeként a szerb rendőrség speciális egységeinek több száz tagja jelent meg az észak-bácskai térségben. Az akció azóta is tart, amely következménye látványos hatással van. Tegnap egy újabb fordulópont következett be.

Fotó: Nagy Gábor. 

 

A migráció hosszútávú hatékonyabb kezelése érdekében Magyarország és Szerbia a két belügyi tárca részvételével egy közös munkacsoportot hozott létre. Megegyezés született abban is, hogy a magyar rendőrök a szerb kollégákkal közösen lépnek fel az embercsempészek ellen, együtt lesznek a terepen a gyors információcsere érdekében.

A szerbek fellépése és a közös munka meghozta a gyümölcsét: Napok óta a határrendészeti összesítésekben - az elmúlt évekhez képest - megdöbbentően alacsony a határsértő migránsok száma. 

A mai napon nem adott ki határrendészeti összesítést az ORFK

A megdöbbentő helyzet miatt lapunk felkereste az ORFK Kommunikációs Szolgálatát, akik tájékoztatták lapunkat:

November 8-a eseménytelen volt határrendészeti szempontból, semmilyen határsértés nem történt!

Szerdán nemhogy az ország területére nem hatolt be migráns, de még csak a határnál sem kellett feltartóztatni egyet sem. A hatóság tájékoztatása alapján egy teljes mértékben nyugodt nap volt a határon.

Természetesen az intézkedések nem orvosolták a migráció problémáját, az illegális bevándorlás továbbra is létezik, csupán sikerül a Vajdaságban feltartóztatni a migránsokat. Az embercsempész bandák szervezkednek, miközben a migránsok tanyákat fosztogatnak a határ túloldalán, amely állapotról ITT olvashat bővebben.


 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.