Hírzóna

Megjelentek az üzletekben az új árstop-táblák

Megjelentek az üzletekben az új árstop-táblák

2022. november 14., hétfő
Megjelentek az üzletekben az új árstop-táblák

Mint arról a SzegedMa beszámolt, múlt héten a kormány további termékekkel egészítette ki az árstopos élelmiszereket, így a friss tojás és az étkezési burgonya árát is maximalizálták a szeptember 30-i árakon.

A Magyar Közlönyben pontosították, hogy milyen fajta tojás- és burgonyatermékekre vonatkoznak a szabályozott árak.

  • Eszerint az árstop vonatkozik a héjában a Gallus domesticus (magyarul házi tyúk) fajhoz tartozó szárnyasokból származó friss tojásra, kivéve a keltetésre szánt, megtermékenyített tojásokra,
  • valamint az étkezési burgonyára, kivéve az újburgonyát.

Beszámoltunk arról, hogy hétfőig kaptak haladékot az üzletek, ugyanis a fogyasztóvédelmi hatóság november 14-ig csak abban az esetben szankcionálta a hatósági árra vonatkozó szabályok megsértését, amennyiben az árazás átállítására a kereskedő önhibájából nem került sor.

Megírtuk azt is, hogy a tojásszövetség elnöke szerint már középtávon is hiánycikké válhat a tojás Magyarországon. A kormányinfón a bejelentés után elhangzott, hogy a kormány nem tart élelmiszerhiánytól.

A boltok polcain már megjelentek az új árstopra vonatkozó figyelmeztető táblák:

MTI/Szigetváry Zsolt

Az új árstoppos tájékoztatókat hétfőtől minden élelmiszerüzlet bejáratához ki kell tenni. A táblán fel van tüntetve, hogy a rendelet alapján mely termékekre vonatkozik az árstop.

MTI/Szigetváry Zsolt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.