Mennyibe fog kerülni a tojás és a burgonya?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy a mai Kormányinfón elhangzott, további termékekkel egészítik ki az árstopos élelmiszereket, így a friss tojás és az étkezési burgonya árát is maximalizálják. De mik az új árak?

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta, a két új terméktípust a 2022. szeptember 30-i kereskedelmi árán lehet árusítani a továbbiakban.

A KSH adatai szerint ez azt jelenti, hogy a 10 darabos tojás átlagára 25 százalékkal lesz olcsóbb, 899 Ft helyett 723 Ft lesz. A burgonya pedig 10 százalékkal lesz kedvezőbb árú, vagyis kilója 352 Ft körül lesz kapható.

Gulyás Gergely azt is hozzátette, hogy csak a kései burgonyára lesz érvényes az ársapka, a többi burgonyatermékre – új- és édesburgonya – nem.

Bár a Kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy az M-es tojásokra lesz érvényes a maximalizált ár, a Miniszterelnökség azóta pontosított: minden tojástermékre érvényes lesz.

Előző sztori

Hasít az infláció: októberben 21,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak

Következő sztori

Nem nőtt a koronavírus örökítőanyaga a szegedi a szennyvízben