Gazdaság

Sorra fogynak ki az üzemanyagból a szegedi benzinkutak

Sorra fogynak ki az üzemanyagból a szegedi benzinkutak

2022. december 5., hétfő
Sorra fogynak ki az üzemanyagból a szegedi benzinkutak

Beütött a benzinkrach Szegeden, több kúton nem, vagy csak piaci áron lehet üzemanyaghoz jutni - utóbbi ráadásul sok esetben szabályellenes.

Ahogy arról beszámoltunk, a Mol Nyrt. harmadik hete nem szállít üzemanyagot a partnereinek. Ennek eleinte a Barátság kőolajvezeték átmeneti fennakadásai, illetve a százhalombattai kőolajfinomító részleges leállása volt az oka. Utóbbi probléma mostanra sem oldódott meg, ráadásul a mai nappal az Unió területén életbe lépett az olajembargó, illetve a kőolaj-ársapka is.

A Szegeden közlekedünk nevű nyilvános Facebook-csoportban a szegedi autósok és lakosok sorra számolnak be arról egymásnak, hogy hol lehet még kapni benzint illetve gázolajat, akár hatósági áron is, és hol egyáltalán nem, azaz még piaci áron sem.

A helyzet pedig cikkünk írásakor nagyjából így néz ki:

A Szőregi úti MOL-kúton pár órával ezelőtt egyáltalán nem lehetett kapni semmit - erről a poszt szerzője képet is küldött.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Forrás: Szegeden közlekedünk Facebook-csoport

A legnagyobb hiány az autósok felmérése szerint a 100-as benzinből, illetve a gázolajból van. A Makkosházi körúti Mol-kutat ugyanebben az időben egyébként szintén kiürültnek ítélték meg az arra tankolni próbálók. Szintén hiányos az üzemanyag a Kálvária sugárúti kútnál, illetve a szatymazi pihenőnél. A Dorozsmai úti kutak szintén elestek az autósok szerint dél körül - később azonban jelezték, hogy az itt található Mol-kúton már minden kapható, de korlátozva.

Annál valamivel frissebb információ áll a rendelkezésre arról, hogy hol és mit lehet tankolni.

Dél körül például az Auchan benzinkútjánál még lehetett tankolni, ugyanakkor a 95-ös benzinből csak 20 litert engedtek. Az Algyői úti Shell-nél nem voltak gondok. A kiskundorozsmai Edo-kútnál csak 5 litert engednek vásárolni, ahogy a Fonógyári úti AVIA-n is. Az Etelka sori OMW-kúton is van még ellátás.

A szabadkai úti Shell-kúton lehet még kapni 100-as benzint, és az észrevételek alapján mennyiségi korlátozás nélkül adnak el dízelt is.

Egy Fonógyári úti kútról viszont az a hír röppent fel, hogy piaci áron adja az üzemanyagot, a magyar rendszámú lakossági autótulajdonosokkal szemben szabálytalan.

Mint ahogy a fentiekből is látszik, a helyzet szinte óránként változik, így rendkívül nehéz teljes egész képet adni arról, hogy éppen hol lehet tankolni. Ezt az is jól jelzi, hogy az elérhető ellátást valós időben jelző holtankoljak.hu weboldal - bár nem omlott össze - de nagyon belassult, vélhetően a váratlanul nagy látogatottsága miatt.

Borítókép forrása: Szegeden közlekedünk Facebook-csoport

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.