Gasztro

Epertorta – sütés nélkül

Epertorta – sütés nélkül

2010. augusztus 22., vasárnap
Epertorta – sütés nélkül

Nyáron különösen jól esik, ha nem kell a háziasszonyoknak a sütőt begyújtani ahhoz, hogy valami finomság kerülhessen az asztalra. Heti receptjeink sorába most egy ilyen sütés nélküli desszertet választottunk a mindmegette.hu-ról.

Hozzávalók:

* 35 dkg eper * 6 evőkanál cukor * 1,5 csomag vaníliás pudingpor * fél citrom * 1 kész gyümölcstortaalap

Elkészítés:

1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felvágjuk kisebb-nagyobb darabokra. Lábosba tesszük, és 5 evőkanál cukorral, valamint 3 dl vízzel felforraljuk, majd még hagyjuk pár percig főni, hogy picit szétessenek az eprek. 2. A pudingport egy bögrében csomómentesre keverjük 1 dl vízzel és 1 evőkanál cukorral. 3. A forrásban lévő epres sziruphoz öntjük, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve hagyjuk besűrűsödni. Fél citrom levét belefacsarjuk (lehet picit kevesebb is, ízlés szerint). 4. A krémet hagyjuk 5 percig állni, hogy egy picit szilárduljon, majd a tortalapra szedjük, és hagyjuk kihűlni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.