Gesztenye Guszti kalandjai a konyhában


Gesztenyés golyók kiskuktáknak
Hozzávalók 12 golyóhoz:
- 1 csomag gesztenyemassza - 1 késhegynyi őrölt fahéj - néhány szem dió vagy mandula - méz
Pikáns gesztenyekrém-leves
Hozzávalók:
- 20 dkg leveles spenót (nem parajpüré) - 1 fej vöröshagyma - 2 gerezd fokhagyma - 2 ek. margarin - 40 dkg főtt gesztenye (natúr, nem ízesített) - 8 dl zöldségleves, kockából - 1 dl natúr joghurt
Gesztenyés csirkemell
Hozzávalók:
- 20 dkg tisztított gesztenye - 4 nagy csirkemellfilé - 20 dkg darált sertéshús - 2 kk. margarin - 1 tojás - fél deci tejszín - 5 ek. olaj
Gesztenyés-meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 1 vékony piskóta - 1 natúr vajkrém - 1 gesztenyemassza - 2 dl tejszín - meggydzsem - ízlés szerint cukor
Gesztenyepuding rumos dióval
Hozzávalók:
- 40 dkg mélyhűtött gesztenyepüré - 1 kis stampedli rum - 3 dkg méz - 8 dkg vaj - 15 dkg méz vagy porcukor - 5 tojás - 8 dkg piskótamorzsa - 7 dkg darált dió - forma kikenéséhez: vaj és zsemlemorzsa - tetejére: porcukor vagy gyümölcsíz