Szemezgetés szőlős receptekből


Szőlőkrém-leves
Hozzávalók:
- 6 dl fehérbor - 4 dl víz - 2 dl tejszín - 2 tojássárgája - 2 fürt leszemezett szőlő - 1 citrom - 4-5 szem szegfűszeg - egy darabka fahéj - ízlés szerint: cukor - díszítésként mandulaforgács
Fürtös pecsenye
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell és csirkecomb - 1 fej hagyma - 1 kávéskanál Graham-liszt - 1-1 fürt piros és fehér szőlő - 2 evőkanál olaj - só
Szőlős tésztasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg orsótészta - 1 evőkanál étolaj - 2 dl tejföl vagy kefir - 10 dkg márványsajt - 15 dkg sonka - 25 dkg szőlő - ízlés szerint: só, bors, citromlé
Töltött szőlőlevelek
Hozzávalók:
- 50-60 db nagy szőlőlevél - 2 dl olaj - 2 csészényi finomra vágott hagyma - fél csésze finomra vágott kapor - 1 csésze rizs - 2 citrom leve - só - bors
Szőlős muffin
Hozzávalók:
- 100 g teljes kiőrlésű liszt - 60 g liszt - 1, 5 teáskanál sütőpor - 2 evőkanál diétás margarin - 1 evőkanál cukor - 2 tojás - 1 csomag vaníliás cukor - 2 teáskanál fahéj - 1,5 dl fölözött tej - 150 g kis szemű szőlő
Boros szőlőzselé
Hozzávalók:
- 40-50 dkg piros és zöld szőlő vegyesen - 2,5-2,5 dl félszáraz vagy édes fehérbor és víz - 1 citrom leve - 4-5 evőkanál Koronás Finom kristálycukor - 3 dkg zselatinpor