Halat, vadat s mi jó falat…


Pikáns halleves zöldfűszerekkel
- 1 kg ponty - 1 kávéskanál sáfrány - 2 babérlevél - 1 citrom - 1 evőkanál liszt - 1 joghurt - 10 dkg krémtúró - fél csésze sóska - fél csésze kapor - só - bors
Halfasírt színes pürével
A halpogácsához: - 40 dkg tengeri hal - 2 szikkadt zsemle - 2 dl tej - 2 tojás - zsemlemorzsa - szerecsendió - vaj - petrezselyem - őrölt bors - só
A püréhez: - 60 dkg főtt burgonya - 1 evőkanál margarin - tej - 20-20 dkg főtt, áttört sárgarépa és parajpüré - 2-2 evőkanál tejföl és finomra vágott petrezselyem - só
Rakott hal
- 80 dkg szeletelt hal - 5 fej vöröshagyma - 3 gerezd fokhagyma - fél kg paradicsom - 5 evőkanál prézli - só - bors - 1 csokor zöldpetrezselyem - 9 evőkanál bor (vagy 8 evőkanál víz és 1 evőkanál ecet keveréke) - kevés margarin
Rizses halsaláta
- 45 dkg tengeri hal (szálkamentes) - 1 morzsolt babérlevél - 2 evőkanál olaj - 5 db olajbogyó - 2 dkg rizs - 1 fej apróra vágott vöröshagyma - 2 db paradicsom - 1 db alma kockákra vágva
Szardíniás szendvicskrém
- 1 doboz szardínia konzerv - 2 tojás - savanyú uborka vagy paradicsom