Egyetem

A 103. tanévet nyitották meg a Szegedi Tudományegyetemen

A 103. tanévet nyitották meg a Szegedi Tudományegyetemen

Ápolták a hagyományokat

1 órája
A 103. tanévet nyitották meg a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem taláros professzori kara vonulásával kezdődött, az SZTE „Karikó Katalin útja a Nobel-díjig és tovább” című megújult állandó kiállítás leleplezésével folytatódott, majd köszöntőkkel és elismerések átadásával ért csúcspontjához az új felsőoktatási tanév szombati megnyitója az SZTE-n.

 

Folytatták a hagyományokat

Ahogy azt lapunk is megírta, Szegeden követik az európai hagyományokat, így szombat reggel a Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepélyére díszöltözetben vonult a professzori kar.

Hagyomány az is hogy az SZTE professzori karáról a tanévnyitó ünnepély előtt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Ady téri üvegpalotája előtt csoportkép készül.

Fotó: Sahin-Tóth István

 

Kiállítást nyitottak Szeged Nobel-díjas kutatóiról

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a szegedi egyetem Nobel-díjas kutatóinak, Szent-Györgyi Albert és Karikó Katalin munkásságát és az intézmény történetét bemutató interaktív kiállítás nyílt szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tanulmányi és információs központjában.

Az SZTE „Karikó Katalin útja a Nobel-díjig és tovább” című állandó kiállítása új köntöst kapott.

Fotó: Sahin-Tóth István

 

A 103. tanévet nyitották meg

A Szegedi Tudományegyetem 103. tanévének nyitányán megjelent az intézmény rektori, kancellári és dékáni vezetése, professzori kara, a hallgatók képviselői és önkormányzati vezetőik.

Tanévnyitó köszöntőjében Prof. Dr. Rovó László rektor megemlékezett az egyetemalapító Báthory Istvánról és az intézmény kolozsvári gyökereiről. Szót ejtett az SZTE legújabb eredményéről: a shanghai Academic Ranking of World Universities toplistán a Szegedi Tudományegyetem az első ötszázba került, a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

 

A tanévnyitó teljes beszámolóját itt tudják elolvasni.

Címlapfotó: Kovács-Jerney Ádám

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.