Egyetem

Egy látványos eseménnyel nyitják meg az új tanévet az SZTE-n

Egy látványos eseménnyel nyitják meg az új tanévet az SZTE-n

Ápolják a hagyományokat

2024. szeptember 5., csütörtök
Egy látványos eseménnyel nyitják meg az új tanévet az SZTE-n

Szeptember 7-én délelőtt köszönti a város és a diákság a Szegedi Tudományegyetem új tanévét, professzori karát.

 

Az egyetemi hajdú koppintása jelzi a látványos eseménysor kezdetét. Az SZTE nagytekintélyű taláros testülete 8 óra 40 perckor indul.

Az egyetemi, az európai, a magyar és a városi zászlókkal kísért professzori kar elsétál a tudós Dugonics András szobra, majd az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar újjászületett épülete mellett, és a Petőfi sugárúton haladva jut el az Ady térre, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központhoz, ahol csoportkép készül, majd 10 órakor kezdődik a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülés.

Az egyetemi város polgárai ismét az új tanév nyitányán köszöntik a szegedi universitast, a professzori kar tagjait. Hagyomány hogy a Szegedi Tudományegyetem rektora és rektorhelyettesei a bársonyvörös, míg a tizenkét kar dékánja és a professzorok az adott intézményi egység jellegzetes színével díszített talárt öltik magukra. Az egyetemi díszruha tartozéka a rektor és a dékánok süvege, illetve az egyetemi méltóságok által viselt láncos jelvények.

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár kiállítási terében 9 óra 30 perckor leleplezik a „Karikó Katalin útja a Nobel-díjig és tovább” című megújított kiállítást. Az SZTE Nobel-díjas kutatói előtt tisztelgő interaktív egyetemtörténeti tárlat Szent-Györgyi Albert munkásságát is bemutatja.

 

Borítókép: SZTE

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.