Szeged

SZTE: kiállítást nyitottak Szeged Nobel-díjas kutatóiról

SZTE: kiállítást nyitottak Szeged Nobel-díjas kutatóiról

Méltán büszke lehet rájuk az egyetem és a város

Tegnap, 13:42
SZTE: kiállítást nyitottak Szeged Nobel-díjas kutatóiról

A szegedi egyetem Nobel-díjas kutatóinak, Szent-Györgyi Albert és Karikó Katalin munkásságát és az intézmény történetét bemutató interaktív kiállítás nyílt szombaton a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tanulmányi és információs központjában.


Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke a tárlat megnyitóján azt mondta, Karikó Katalint nemcsak különleges egyénisége, hanem tudományos munkásságának jelentősége is egyedivé teszi a Nobel-díjasok között.

Az akadémikus úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy Karikó Katalin mRNS-technológiával kapcsolatos felfedezése 10–15 év múlva a középiskolai tananyag része lesz, munkássága pedig olyan mértékben hasznára válik az emberiségnek mint Louis Pasteuré.

A kuratóriumi elnök hangsúlyozta:

az SZTE további eredményeivel rá fog szolgálni arra, hogy Karikó Katalin nyugodtan mondhassa: a szegedi egyetem egykor alma matere volt.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, Karikó Katalin életútjáról még áprilisban nyílt kiállítás, melyet az elmúlt hónapokban több ezren láttak.

 

A tárlat külön része tiszteleg az egyetem egykori rektora Szent-Györgyi Albert előtt, a kiállításon látható Nobel-díjának másolata, dékáni talárja, munkásságát pedig interaktív webkurzus tárja a látogatók elé.

Címlapfotó: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.