Egyetem

Fendler Judit mégis az SZTE kancellárja marad!

Fendler Judit mégis az SZTE kancellárja marad!

2021. augusztus 3., kedd
Fendler Judit mégis az SZTE kancellárja marad!

Több egyetemi kancellár jogkörét is visszavonta Orbán Viktor a tegnapi Magyar Közlönyben.A döntést az egyetemek modellváltásával indokolta, amely augusztus 1-én következett be.

Palkovics László Innovációs- és Technológiai miniszter előterjesztésére több egyetem kancellárját is ,,visszahívta" július 31-el a kormányfő a modellváltásra hivatkozva. A Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Dr. Fendler Judit mellett a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Nyíregyházi és az Óbudai Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Semmelweis Egyetem kancellárjainak megbízása is megszűnt.

A felsorolt egyetemek vasárnap óta hivatalosan is alapítványi fenntartásba kerültek, a rendelet is erre tekintettel vonta vissza a megbízásokat. Fendler megbízatása eredetileg 2022 végéig szólt volna.

Kerestük Fendlert több elérhetőségén keresztül is, ám ezidáig nem kaptunk választ. A modellváltással kapcsolatban többször is írtunk korábban. Arról pedig, hogy hány elsőéves hallgatóval és milyen változásokkal tér vissza a jelenléti oktatáshoz az egyetem, itt számoltunk be.

Frissítve

Az SZTE közleményben úgy reagált, hogy az állami felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízásának visszavonásáról szóló 45/2021. (VIII. 2.) ME határozat ,,az egyetemek fenntartóváltásához kapcsolódó igazgatás jellegű döntés." Ez magából a Közlöny szövegéből is kiderül.

Ugyanakkor az Egyetem ezzel együtt hivatalosan is megerősítette, hogy

"az intézmény kancellári tisztségét a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány fenntartói döntése alapján továbbra is Dr. Fendler Judit tölti be".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.