Gazdaság

1,3 milliárd forintot kap a Szegedi Tudományegyetem

1,3 milliárd forintot kap a Szegedi Tudományegyetem

2021. július 2., péntek
1,3 milliárd forintot kap a Szegedi Tudományegyetem

A szerdán megjelent Magyar Közlöny szerint hivatalosan is átruházta a kormány az egyetem fenntartását a Szegedi Tudományegyetemért Alapítványra.

A Közlöny szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek egyszeri, induló tőkét kell biztosítania a költségvetésből az alapítványi fenntartásúvá váló egyetemek számára, összesen 6,6 milliárd forintot.

A Szegedi Tudományegyetem ebből az indulótőkéből 1,35 milliárdot kap.

Ezen felül az ITM-nek Debreceni Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem részére is kiegészítő támogatásokat kell biztosítania - a határozat szerint szeptember 1-ig.

Az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagjait már régóta tudni lehet, eszerint a kuratórium elnöke Prof. Dr. Szabó Gábor prorektor, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője, további tagjai pedig rócsányi László korábbi igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-képviselője, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa, volt egészségügyi államtitkár, Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lantos Csaba, a Lantos Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.