/

1,3 milliárd forintot kap a Szegedi Tudományegyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szerdán megjelent Magyar Közlöny szerint hivatalosan is átruházta a kormány az egyetem fenntartását a Szegedi Tudományegyetemért Alapítványra.

A Közlöny szerint Varga Mihály pénzügyminiszternek egyszeri, induló tőkét kell biztosítania a költségvetésből az alapítványi fenntartásúvá váló egyetemek számára, összesen 6,6 milliárd forintot.

A Szegedi Tudományegyetem ebből az indulótőkéből 1,35 milliárdot kap.

Ezen felül az ITM-nek Debreceni Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem részére is kiegészítő támogatásokat kell biztosítania – a határozat szerint szeptember 1-ig.

Az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagjait már régóta tudni lehet, eszerint a kuratórium elnöke Prof. Dr. Szabó Gábor prorektor, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője, további tagjai pedig rócsányi László korábbi igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-képviselője, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa, volt egészségügyi államtitkár, Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lantos Csaba, a Lantos Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és tulajdonosa.

Fotógaléria
Előző sztori

Koszos, mocskos, csikkes Laposra panaszkodtak lapunknak – Elmentünk megnézni!

Következő sztori

Több, mint 14 milliós lopott autót foglaltak le Csanádpalotánál