Egyetem

Újabb kutatási és innovációs pályázatot nyert az SZTE

Újabb kutatási és innovációs pályázatot nyert az SZTE

2020. július 30., csütörtök
Újabb kutatási és innovációs pályázatot nyert az SZTE

A Szegedi Tudományegyetemet is magába foglaló European Alliance for Global Health (EUGLOH) Szövetség sikerrel pályázott a Horizon 2020 keretprogram felhívására, amelynek segítségével az eddig oktatási együttműködést kutatási és innovációs dimenziókkal bővíthetik a partnerek. A projekt a nemzetközi, tudományterületek közötti kutatási és innovációs együttműködést támogatja a globális egészségügyi krízisek elleni küzdelemben, különös tekintettel a COVID-19 járványra.

A 2019-ben létrejött, öt jelentős európai egyetemet (Université Paris-Saclay, Lund University, Ludwig Maximilian University, University of Porto, Szegedi Tudományegyetem) tömörítő EUGLOH Szövetség az első Európai Egyetemi Szövetségek egyikeként kezdhette meg az oktatási tevékenység összehangolását, a szerteágazó oktatási együttműködések kiépítését.

A EUGLOH Szövetség nemrégiben örömmel értesült arról, hogy az Európai Bizottság támogatásra méltónak ítélte az Európai Egyetemeket támogató felhívásra benyújtott újabb pályázatát. Az elnyert pályázat 2020 szeptemberétől további támogatást biztosít a Szövetség számára az oktatási együttműködéseken túl a közös kutatási és innovációs tevékenységek kiépítésére.

A projekt a Szövetség oktatási aktivitásaira építve egy igen ambiciózus terv alapján a kutatás és az innováció irányába nyit, ami által a szövetség világklasszis felsőoktatási, valamint globális egészségi irányzatokra épülő kutatói és innovatív együttműködéssé fejlődhet.

A projekt a nemzetközi, tudományterületek közötti kutatási és innovációs együttműködést támogatja a globális egészségügyi krízisek elleni küzdelemben, különös tekintettel a COVID-19 járványra. A partnerintézmények kiválóságára és interdiszciplináris tapasztalataira alapozva a Szövetség egy közös, virológiai kutatásért felelős akcióterv kidolgozásával válaszol a kialakult krízishelyzetre, kifejezetten a COVID-19 vírusra és annak válfajaira fókuszálva.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.