Egészség

Tombol a vírus Szegeden: rekordmennyiségű új fertőzöttet azonosítottak a környéken

Tombol a vírus Szegeden: rekordmennyiségű új fertőzöttet azonosítottak a környéken

2021. november 25., csütörtök
Tombol a vírus Szegeden: rekordmennyiségű új fertőzöttet azonosítottak a környéken

Épp csak tegnap írtuk meg, micsoda negatív rekordra kellett ébrednünk ami a járványadatokat illeti. Akkor még azt hittük, hogy egy kis időre fel tudunk lélegezni a sokkhatás alól, de tévednünk kellett: mára Szegeden rekordmennyiségű új koronavírusos megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Hiába zajlik az oltási akcióhét, úgy tűnik, még várni kell a hatására: egyre jobban elszabadulni látszik a víurs Magyarországon, így Szegeden és a környékén is. Olyannyira, hogy tegnap rekordmennyiségű, 612 új fertőzöttet regisztráltak a térségben. Országszerte persze még sokkolóbbak a számok, a kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint

tegnap 12 165 új megbetegedést igazoltak, és elhunyt 185 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 857 451-en gyűrték le a vírust, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 862 főre emelkedett. Jelenleg 6858 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 680-an vannak lélegeztetőgépen.

A három nap alatt eddig egyébként már 388 ezer oltás történt, közülük 319 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és közel 48 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.