Egészség

Negatív rekord: közel 13 ezer napi új fertőzöttet regisztráltak

Negatív rekord: közel 13 ezer napi új fertőzöttet regisztráltak

2021. november 24., szerda
Negatív rekord: közel 13 ezer napi új fertőzöttet regisztráltak

Sötét napra ébredtünk: a járványadatok ismét megugrottak, negatív rekordot döntött tegnap az új beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Közben javában zajlik az oltási akcióhét, ami kifejezetten népszerűnek bizonyult az eddigi tapasztalatok szerint:

https://szegedma.hu/2021/11/hatalmas-sorok-kigyoztak-a-vasas-szent-peter-utcai-oltopontnal

Vasárnapig reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra.  A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra.

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást. Az oltópontok elérhetősége és minden fontos az Oltási akcióhétről elérhető ide kattintva.

Eddig összesen 6 057 367-en vették fel legalább az első oltást, közülük 5 808 536 fő már a másodikat is megkapta, 2 043 213-an pedig a harmadik oltást is felvették.

Tegnap 12 637 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 856 330-an gyógyultak ki a kórból, az aktív fertőzöttek száma pedig 155 003 főre emelkedett. Jelenleg 6840 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 664-en vannak lélegeztetőgépen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.