Hatalmas sorok kígyóztak a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan élnek az oltási akcióhét adta lehetőséggel Szegeden.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében oltási akcióhetet hirdetett a kormány. November 22-28. között a kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra.

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Az akcióhét első napján a délelőtti órákban hatalmas sorok kígyóztak a Vasas Szent Péter utcai oltópontnál. Az oltakozás gördülékenységét biztosítani hivatott katonák külön sorba állították az időpontra érkezőket, és azokat, akik nem regisztráltak előzetesen. Ottjártunkkor 40 perces várakozási idővel kellett számolnia azoknak, akik időpontfoglalás nélkül érkeztek az oltóponthoz.

Volt, aki már a nyitáskor beállt a sorba, de az akkora volt, hogy jobbnak látta, ha később tér vissza.
– Reggel azt mondták, hogy akár egy óránál is többet kell várnunk, annyian voltak. Most már jobban halad a sor, remélem hamar sorra jutok – ecsetelte a helyzetet egy neve elhallgatását kérő idős hölgy.

Tombol a negyedik hullám Szegeden
Mint azt a SzegedMa megírta, három nap alatt csak Szegeden és a környéken 1667 új megbetegedést regisztráltak, országszerte pedig összesen 27 209 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg.

Előző sztori

Kapás Boglárka kupagyőztes lett Szegeden!

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.11.19.