Minden cikkben
Minden szerző
szakképzés
Minden dosszié
1-10 találat megjelenítése a 51-ből a következő témában:
Minden cikk
Gazdaság

Hiányszakmát tanuló diákok végeznek Szegeden

A szegedi Gál Ferenc Egyetem és a KÉSZ Csoport közös szakképzési programjának köszönhetően az elmúlt 3 év során összesen 105 diák kapott lehetőséget olyan építőipari hiányszakmákat tanulni, mint például az épületgépész technikus, hegesztő, villanyszerelő, épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzés-rendszerszerelő, víz- és csatornarendszer- szerelő, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő és szerkezetépítő- és szerelő. Jelenleg is zajlik a beiskolázási időszak, várják a leendő diákokat és felnőtteket! Idén pedig végez az első évfolyam 12 tanulója, akiknek hosszú távú szakmai támogatást, és karrierlehetőséget is kínálnának a képzés szervezői.

Hiányszakmát tanuló diákok végeznek Szegeden
Közélet

Eddig 165 szakképző intézményben és 52 egyetemen, illetve főiskolán jelent meg a koronavírus

A tanévkezdés óta 165 szakképző intézményben és 52 egyetemen, illetve főiskolán jelent meg a koronavírus, a két ágazatban eddig összesen 1430 esetben mutatott pozitív eredményt a PCR-teszt. A gyakorlati oktatás elsősorban az egészségügyi, illetve a turisztikai képzések esetén jelent nagy kihívást a járvány miatt, de összessé­gében hatékony a védekezés. Igaz, előfordulnak olyan esetek, hogy a céges munkakörnyezet helyett iskolán belül kell megoldani a gyakorlatozást – mondta a Magyar Nemzetnek Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese. A tárca stratégiai és parlamenti államtitkára az interjúban kiemelte: nyolcmilliárd forint jut a frissen bevezetett ösztöndíjrendszerre, és szükség esetén tovább is bővíti a keretet a kormány. Beszélt továbbá az iskolaőrségről is, és elárulta, milyen esetben volt szükség testi kényszerre.

Eddig 165 szakképző intézményben és 52 egyetemen, illetve főiskolán jelent meg a koronavírus

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.