Balhé

Ismét besurranó tolvajok ólálkodnak Szegeden

Ismét besurranó tolvajok ólálkodnak Szegeden

2019. szeptember 16., hétfő
Ismét besurranó tolvajok ólálkodnak Szegeden

Ismét besurranó bűnözőkre figyelmeztetik a szegedi lakosok egymást. A 30 év körüli férfiról és nőről, akik a Csillag téren próbáltak benyitni egy lakásba, személyleírás is született.

Ismeretlen emberek próbáltak benyitni egy szegedi nő lakásába, majd elkezdték döngetni az ajtaját. A kétségbe esett nő a legnépszerűbb közösségi oldal egyik csoportjában osztotta meg a történetet.

"A Csillag tér környékén mindenki fokozottan figyeljen az ajtók zárására! Körülbelül reggel 7 órakor megpróbáltak négyszer rányitni az ajtómra,

majd miután konstatáltak a tényt, hogy az zárva van, elkezdtek ütemesen dorombolni rajta, majd újra és újra megpróbálni rányitni" - kezdte történetét Kinga, aki tíz perc után megunta a dolgot, és megkérdezte, hogy miben segíthet. Amikor kinyitotta az ajtót, egy 30 év körüli férfi és nő állt vele szemben. Nem volt egyik sem ismerős számára, így közölte velük ezt, becsukta az ajtót.

A Csillag téri panelokat pécézte ki magának a 30 év körüli páros (fotó: Kovács Ferenc)

Személyleírást is adott, azt írta, 170-180 centiméter magasak az illetők, a nő vörösesbarna, göndör hajú, a férfi pedig szakállás.

"Figyeljetek oda - szerintem nyitott ajtókra és valószínűleg idősekre utaznak"

- zárul a poszt egy figyelmeztető mondattal. Legutóbb júniusban

érkeztek jelzések arról

, hogy besurranó tolvajok ólálkodnak a városban. A lopásokra, betörésekre, besurranásokra, gépkocsi-feltörésekre és kerékpárlopásokra szakosodott társaság kiskorú figyelőket is alkalmazott a helyiek szerint. A rendőrség akkor azt írta, hogyha valaki bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon. Az Országos Rendőr-főkapitányság megújított a bűnügyi és baleseti interaktív térképtárában bárki nyomon követheti, hogy az elmúlt időszakban mennyi bűncselekmény történt egy településen. Szegeden az

egy hónap alatt kétszáz bűncselekményről szerzett tudomást a rendőrség

, a legtöbb - csak úgy, mint

korábban

- a belvárosban történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.