Balhé

Besurranó tolvajokra figyelmeztetnek a szegediek

Besurranó tolvajokra figyelmeztetnek a szegediek

2019. június 11., kedd
Besurranó tolvajokra figyelmeztetnek a szegediek

Olvasói jelzések alapján eddig nem látott bűnözői csoport ólálkodik Szegeden. A társaság vélhetően kisgyerekeket alkalmaz megfigyelés céljából. Ők felderítik a környéket, és átadják az információkat, amelyek alapján megtervezik a lopásokat, betöréseket, besurranásokat.

Az utóbbi napokban több olyan jelzés is érkezett szerkesztőségünkhöz, hogy eddig nem látott, valószínűsíthetően szervezett bűnözői csoport kezdett felderítőmunkába Szegeden, lakóházak környékén.

Információink szerint a lopásokra, betörésekre, besurranásokra, gépkocsi-feltörésekre és kerékpárlopásokra szakosodott társaság kiskorú figyelőket alkalmaz.

Az ő dolguk a kiszemelt területek felderítése és a beszerzett információ továbbadása, amelyek alapján a bűnözői csoport megtervezi, majd pedig, ha alkalmasnak vélik az időt, végrehajtja a bűncselekményeket. A jelenségről közösségi oldalakon is terjednek történetek. Az egyik beszámoló alapján legutóbb néhány napja tűnt fel "egy körülbelül 12-14 éves cigány kisgyerek" az egyik szegedi lépcsőháznál. A történet írója szerint a fiatal srác lépcsőházról lépcsőházra járta a környéket, és a kerékpártárolókat is fürkészte. Kérdőre is vonták, hogy mit csinál arrafelé, mire ő csak annyit mondott, egy ismerősét várja. Amikor a gyanús alak észrevette, hogy elkezdték figyelni lépéseit, eltűnt a területről.

"Végignéztem a lakások ajtaját, van egy-két meglepő "karcolás" egy pár ajtón. Szerintem megfigyelő lehetett a kis kölyök... Vigyázzon mindenki, Szegeden elszaporodtak a gyanús alakok, akiket eddig nem is nagyon láttam a városban!"

- zárul az óvatosságra intő beszámoló. A közelmúltban újította meg a bűnügyi és baleseti interaktív

térképtárát

az Országos Rendőr-főkapitányság. Ez alapján Szegeden április 12-től május 12-ig összesen 46 lopásról szerzett tudomást a rendőrség. A térkép alapján kijelenthető, hogy a csongrádi megyeszékhelyen

a belvárosban történik a legtöbb bűncselekmény

. A Szegedi Rendőrkapitányság egy korábbi megkeresésünk kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogyha valaki bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.