Ismét meghosszabbították a fokozott ellenőrzést a vármegyében

További két hónappal, június 30-ig érvényben marad a fokozott rendőrségi ellenőrzés Csongrád-Csanád vármegyében, közölte honlapján a rendőrség.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, eredetileg március 1-én hosszabbította meg először április végéig a fokozott ellenőrzést a vármegyei rendőrség. Ez azonban további két hónapig érvényben marad a a vármegyei rendőr-főkapitányság vezetőjének döntése alapján.

A fokozott ellenőrzés céljai között szerepel egyebek mellett az ország területétre jogellenesen bejutni szándékozók elleni fellépés, az embercsempész tevékenység felderítése is – főként ez állhat a döntés mögött.

Néhány héttel ezelőtti adatok alapján ugyanis a bűncselekmények száma Szeged területén csökkent, a déli határon azonban továbbra is a legnagyobb a nyomás az egész országban az embercsempészek és az illegális határátkelők miatt: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára épp a mai napon beszélt arról, hogy idén eddig 40 ezren kíséreltek meg illegális határátlépést, és 319 embercsempészt fogtak el.

A Szegedi Rendőrkapitányság ugyanakkor arról számolt be februárban a közgyűlésnek, hogy 2010 óta nem történt ilyen kevés bűncselekmény a vármegyeszékhelyen. A fokozott ellenőrzés ettől függetlenül kiterjed a közlekedésbiztonsági helyzet javítására, különös tekintettel a főbb baleseti okok visszaszorítására, továbbá az ittas vezetők kiszűrésére is.

Előző sztori

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: hadműveleti szintre kell emelni a Magyar Honvédség képességeit

Következő sztori

Épülnek a Borfesztivál bódéi a Széchenyi téren