Hírzóna

Április végéig meghosszabbították a fokozott ellenőrzést a vármegyében

Április végéig meghosszabbították a fokozott ellenőrzést a vármegyében

2023. február 28., kedd
Április végéig meghosszabbították a fokozott ellenőrzést a vármegyében

További két hónappal meghosszabbítja a fokozott ellenőrzést a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, írja a police.hu.

Meghosszabbították a szeptember elseje óta életbe lépett fokozott ellenőrzést a vármegyében, az eredeti tervekhez képest további két hónappal. Ez azt jelenti, hogy április 30-ig szigorúbbak az ellenőrzések.

Az ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása. Ezen belül kiemelten az embercsempész tevékenység felderítése, megakadályozása, a jogsértést elkövető állampolgárok elfogása, további jogsértő cselekményeik megakadályozása, a közrend, valamint a közlekedés biztonságának fenntartása, az ittas vezetők kiszűrése, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

Az intézkedésre több okból kerülhetett sor: egyrészt február végén egy hétig fokozott közúti ellenőrzést tartottak, melynek során csaknem ezer autóst büntettek meg a biztonsági öv használatának mellőzése és egyéb szabálysértések miatt. Másfelől továbbra is nagy a nyomás a déli határon, idén eddig közel 200 embercsempészt fogtak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.