Április végéig meghosszabbították a fokozott ellenőrzést a vármegyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

További két hónappal meghosszabbítja a fokozott ellenőrzést a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, írja a police.hu.

Meghosszabbították a szeptember elseje óta életbe lépett fokozott ellenőrzést a vármegyében, az eredeti tervekhez képest további két hónappal. Ez azt jelenti, hogy április 30-ig szigorúbbak az ellenőrzések.

Az ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása. Ezen belül kiemelten az embercsempész tevékenység felderítése, megakadályozása, a jogsértést elkövető állampolgárok elfogása, további jogsértő cselekményeik megakadályozása, a közrend, valamint a közlekedés biztonságának fenntartása, az ittas vezetők kiszűrése, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

Az intézkedésre több okból kerülhetett sor: egyrészt február végén egy hétig fokozott közúti ellenőrzést tartottak, melynek során csaknem ezer autóst büntettek meg a biztonsági öv használatának mellőzése és egyéb szabálysértések miatt. Másfelől továbbra is nagy a nyomás a déli határon, idén eddig közel 200 embercsempészt fogtak el.

Előző sztori

Gólpasszal jeleskedett a Szeged-Csanád GA saját nevelésű tehetsége az U19-es válogatottban

Következő sztori

A szegedi lett a 2022-es év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága