Balhé

13 éve nem volt ilyen kevés bűncselekmény Szegeden

13 éve nem volt ilyen kevés bűncselekmény Szegeden

2023. február 16., csütörtök
13 éve nem volt ilyen kevés bűncselekmény Szegeden

2010 óta nem regisztráltak ilyen kevés bűncselekményt Szegeden, mint tavaly. Mindez a kamerarendszer kiépítésének nagyban köszönhető, ugyanakkor van olyan bűncselekmény, amiből így is több volt a megszokottnál - derül ki a Szegedi Rendőrkapitányság jelentéséből.

Ahogy minden évben, úgy most beszámolót kellett készítenie a Szegedi Rendőrkapitányságnak a közgyűlés számára, amiben az előző évről számol be. Ebből kiderül többek között, hogy tavaly 1953 bűncselekményt regisztráltak, ami 11,4 százalékkal kevesebb 2021-hez képest.

A közterületen elkövetett bűncselekmények száma tovább csökkent: 2021-ben 659, tavaly pedig 553 ilyen eset volt. A megbízott kapitányságvezető szerint ez a szórakozóhelyeken, a frekventált parkokban és tereken rendszeresen megjelenő járőröknek köszönhető - nem beszélve a kamerarendszerről.

Az egész vármegyében sikerült minden gyilkost elkapni.

Tavaly két emberölés és egy halált okozó testi sértés történt, ezeknek a tetteseit kivétel nélkül elfogták.

A rablásokból látványosan kevés volt tavaly: míg 2010-ben 48, tavaly 3 rablás történt. De még 2021-hez kéepst is 27,7 százalékkal esett vissza a lopások száma. Továbbra is az alkalmi lopásokból van a legtöbb. Így általában őrizetlenül hagyott tárgyakat lopnak el, de gyakori, hogy nyitva hagyott autóból, vagy lakásból lopnak.

A kocsifeltörések száma 21-ről 14-re esett egy év alatt, a lakásbetörések száma pedig kevesebb, mint a felére esett vissza.

Súlyos testi sértés azonban valamivel több fordult elő: 2021-ben 34 ilyen eset volt, míg tavaly 39.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.