13 éve nem volt ilyen kevés bűncselekmény Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2010 óta nem regisztráltak ilyen kevés bűncselekményt Szegeden, mint tavaly. Mindez a kamerarendszer kiépítésének nagyban köszönhető, ugyanakkor van olyan bűncselekmény, amiből így is több volt a megszokottnál – derül ki a Szegedi Rendőrkapitányság jelentéséből.

Ahogy minden évben, úgy most beszámolót kellett készítenie a Szegedi Rendőrkapitányságnak a közgyűlés számára, amiben az előző évről számol be. Ebből kiderül többek között, hogy tavaly 1953 bűncselekményt regisztráltak, ami 11,4 százalékkal kevesebb 2021-hez képest.

A közterületen elkövetett bűncselekmények száma tovább csökkent: 2021-ben 659, tavaly pedig 553 ilyen eset volt. A megbízott kapitányságvezető szerint ez a szórakozóhelyeken, a frekventált parkokban és tereken rendszeresen megjelenő járőröknek köszönhető – nem beszélve a kamerarendszerről.

Az egész vármegyében sikerült minden gyilkost elkapni.

Tavaly két emberölés és egy halált okozó testi sértés történt, ezeknek a tetteseit kivétel nélkül elfogták.

A rablásokból látványosan kevés volt tavaly: míg 2010-ben 48, tavaly 3 rablás történt. De még 2021-hez kéepst is 27,7 százalékkal esett vissza a lopások száma. Továbbra is az alkalmi lopásokból van a legtöbb. Így általában őrizetlenül hagyott tárgyakat lopnak el, de gyakori, hogy nyitva hagyott autóból, vagy lakásból lopnak.

A kocsifeltörések száma 21-ről 14-re esett egy év alatt, a lakásbetörések száma pedig kevesebb, mint a felére esett vissza.

Súlyos testi sértés azonban valamivel több fordult elő: 2021-ben 34 ilyen eset volt, míg tavaly 39.

Előző sztori

Albin Kurti: a francia-német javaslat gyakorlatilag Koszovó függetlenségének elismerését jelenti

Következő sztori

A Kiel legyőzésével nyolcaddöntőbe jutott a Pick Szeged