Közélet

Magyarországon először Szegeden lesz látható Verditől A kalóz című opera

Magyarországon először Szegeden lesz látható Verditől A kalóz című opera

2023. március 7., kedd
Magyarországon először Szegeden lesz látható Verditől A kalóz című opera

Giuseppe Verdi A kalózcímű operáját április 14-től a Nagyszínházban láthatja a szegedi közönség Göttinger Pál rendezésében.

Az előadás nem csak azért lesz kuriózum, mert a kalóz színpadi változata először Szegeden lesz látható, hanem mert a vidéki színházak közül egyedülálló módon már az évad második operabemutatójára készülnek.

A mai olvasópróbával kezdetét vette a Szegedi Nemzeti Színház legújabb, az idei évad második nagyszínházi operabemutatója, A kalóz próbafolyamata. A kötelező bezárást követően most térhetett vissza a társulat a teátrum falai közé, és bár külső helyszíneken eddig is dolgozott a csapat, örülnek, hogy ismét megszokott környezetben folytathatják munkájukat.

Barnák László főigazgató elmondta, Verdi életművében különleges helyet foglal el a darab, hiszen a zeneszerző a legtermékenyebb időszakában írta, az ismertebb művei társaságában.A kalózt a fergeteges zene és a sodró lendületű történet ellenére mégis világszerte ritkán tűzik műsorra, Magyarországon a színpadi változat most lesz látható először, a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában.

Dinyés Dániel zenei vezető megerősítette, hogy valóban egyedülálló produkció készül Szegeden, már csak azért is, mert a nagyszabású előadást a Szegedi Nemzeti Színház teljes mértékben egyedül, saját táncosokkal, saját énekesekkel, meghívott vendégművészek bevonása nélkül képes létrehozni, és ez mutatja, mennyire erős a szegedi operatagozat.

Göttinger Pál rendező hangsúlyozta, mindig örömmel tér vissza Szegedre, szeret a társulattal dolgozni, és ezúttal is nagyszerű munka vár rájuk, ez a produkció ugyanis remek szerepeket, lehetőségeket kínál a művészek számára.

Olyan kort élünk, amikor napi élményünk, hogy azt érezzük, nem vagyunk a helyünkön. Ebben az operában a szereplők közül senki sincs a helyén,ismerős érzésekkel fogunk találkozni

fogalmazott a rendező.

További részletek a Szegedi Nemzeti Színház oldalán itt olvashatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.