Megdöbbentő nyilatkozatot tett az újbudai rendőrgyilkos

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2023. január 13. Baumann Péterre, a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendõrre emlékezõ gyászolók az újbudai rendõrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedõ rendõrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járõr figyelmeztetõ lövést követõen lábon lõtte, és elfogták. A három sérült rendõrt, illetve a lábon lõtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendõrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. MTI/Lakatos Péter

Továbbra is a kórházban ápolják azt a férfit, aki csütörtök éjjel rátámadt három rendőrre, az egyikük halálát okozva ezzel. A Bors szombaton készített interjút az elkövetővel.

A 35 éves rendőrgyilkos, Sz. Szilárd egy fővárosi kórházban kap ellátást. A büntetett előéletű férfivel a Bors egyik újságírója készített interjút. A férfiről az újságíró kérdésére kiderült, hogy nem kellett a lábát amputálni. Mint ismeretes ugyanis, a támadás után az utcára menekült, és miután az őt üldöző rendőr figyelmeztető lövésére sem volt hajlandó megállni, lábon lőtték, így sikerült elfogni.

A férfi az újságírónak azt is elárulta: a történtek ellenére ,,általában tiszta” a lelkiismerete.

A támadás áldozatává vált Baumann Péter körzeti megbízottról tegnap este tartottak megemlékezést a fővárosban. A megölésével gyanúsított férfi a rendőröknek nem tett vallomást, mi több, panaszt is tett a gyanúsítás miatt. A hatóságok a letartóztatását indítványozták.

(via Index)

Előző sztori

Terelik a röszkei járatokat

Következő sztori

Enyhe marad az idő a hétvégén