Hősi halottá nyilvánítanák a meggyilkolt rendőrt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy együttérzésükről biztosítják kollégájuk hozzátartozóit.

A rendőrség elindította a csütörtök este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát – jelentette be a rendőrség szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.Gál Kristóf elmondta, hogy együttérzésükről biztosítják kollégájuk hozzátartozóit.

Csütörtök este tíz óra után többen is bejelentést tettek a rendőrségen, hogy a főváros XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy lakó egy másikra próbálja rátörni az ajtót.

Az elmúlt években kialakított szigorú protokoll szerint több rendőri egység is elindult a helyszínre, az egyik a sértettel vette fel a kapcsolatot, míg a másik, egy három rendőrből álló csoport a támadó elszámoltatását, elfogását kezdte meg – közölte a szóvivő.A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült.

Ott az egyik járőr figyelmeztetőlövést követően lábon lőtte őt, majd elfogták. A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, valamint a támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.

(MTI)

Előző sztori

A doni hősökre emlékezett a Csongrád-Csanád vármegyei kormányhivatal

Következő sztori

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb: Jászapáti Petra továbbjutott 500 méteren