Illegális bevándorlás

Két embercsempészt is elfogtak a rendőrök

Két embercsempészt is elfogtak a rendőrök

2023. január 23., hétfő
Két embercsempészt is elfogtak a rendőrök

Ásotthalom és Bordány területén fogtak el két embercsempészt egy nap alatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Összesen 199 határsértőt tartóztattak fel és 65 főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan az ország területére lépjenek. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Bordányon és Röszkén.

Bordány területén, a január 22-én kora hajnalban egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 31 éves román állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 5, magukat afgán állampolgárságúnak valló illegális migránst találtak. Ásotthalmon egy 28 éves üzbég embercsempészt fogtak el: ő egy lengyel honosságú személygépkocsival próbált meg 4 migránst átcsempészni.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért az ideiglenes határzárhoz kísérték őket. Az embercsempészekkel szemben eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.