Sajátosan szegedi megoldás: napvitorla védi az adventi fényeket a Kárász utcán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahhoz, hogy megismerjük a szegedi napvitorlák felettébb izgalmas történetét, ugorjunk vissza az időben 2021 júliusáig! Ekkor történt, hogy Mihálik Edvin hőmérővel a kezében járta a Kárász utcát, majd megállapította: meleg van nyáron. Az emlékezetes akciót követően bejelentette, hogy a Kárász utcára árnyékoló napvitorlákat szerelnek a forróság enyhítése érdekében.

Az eredeti tervek szerint 2021 augusztusában szerelték volna fel az árnyékolókat, de az ajánlatot adó cég nem tudta időre beszerezni a szükséges speciális anyagot, ezért a napvitorlák csak 2022 áprilisában kerültek rendeltetés szerinti helyükre.

A közel 200 négyzetméteres árnyékoló azóta is színesíti a Kárász utca látképét, még az adventi időszakban is, amikor az időjárás nem indokolná.

Félig mediterrán, félig adventi, de egészen balkáni megoldás (Fotó: SzegedMa)

Mindez azért is érdekes, mert maga az “ötletgazda” Mihálik nyilatkozta azt, hogy tavasztól őszig lennének kint a napvitorlák, télre mindig ,,behordanák” őket. A zöld tanácsnok azt is hozzátette, ha az embereknek tetszik ez a megoldás, akkor még több napvitorlát helyeznek majd ki.

Szerettük volna megtudni Mihálik Edvintől, hogy miért nem szerelték le a napvitorlákat, de cikkünk megjelenéséig nem válaszolt a megkeresésünkre. Ha reagál, frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Megnéztük, hány fok van az SZKT járatain

Következő sztori

A dobogóról várhatja a hajrát a Szeged-Csanád GA