Hírzóna

Megkezdődött a Kárász utcai napvitorlák felszerelése

Megkezdődött a Kárász utcai napvitorlák felszerelése

2022. február 14., hétfő
Megkezdődött a Kárász utcai napvitorlák felszerelése

Közel 200 négyzetméteren fedi napvitorla a Kárász utcát hamarosan, melynek előkészületei a mai nappal kezdődtek meg.

Mihálik Edvin városi zöldtanácsnok a korábbi közgyűléseken rendre hangoztatta, hogy Szegedet fel kell készíteni a klímaváltozás veszélyeire. Szabó Bálint képviselőtársától meg is kapta kritikaként, hogy a beruházás valójában csak egy dísz.

Bár egy napvitorla elsőre sem tűnik bonyolult beruházásnak, mégsem ment zökkenőmentesen a beszerzése: a járványhelyzet miatt például anyagbeszerzési nehézségekbe ütközött a vitorla gyártója, így tavaly nyár helyett idén áprilisra tolták a beruházás elkészültét. Maga Mihálik is igen komoly erőfeszítésekkel állapította meg a napvitorlák szükségességét. Noha nem kizárt, hogy az ötletig nem egymaga jutott el.

Mindenesetre a napvitorla már sínen van, 35 centiméteres menetes szálak tartják majd, melyeknek 300 kilónyi terhelést kell majd kibírniuk. A menetes szálak felfúrása, ha minden igaz, már holnap be is fejeződik, és még a héten beszőhetik az utcát sodronyokkal.

A végleges ponyva a lefedni kívánt szakaszhoz április elejére készülhet el. Mihálik szerint ha az embereknek tetszik ez a megoldás, akkor még több napvitorlát helyeznek majd ki. Hozzátette, tavasztól őszig lennének kint a napvitorlák, télre mindig ,,behordanák" őket. Azt is kiemelte, hogy a Kárász utca nem fásítható be, ezért kell ehhez a megoldáshoz folyamodni.

(via szeged.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.