Egy korszak vége: elbontották a Mars tér ikonikus hamburgerezőjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak a hűlt helye látható a Hambi-Bambi hamburgerezőnek, amely évtizedek óta szerves részét képezte a Mars téri látképnek.

Egyelőre nem tudni, miért dózerolták le a bodegát, bár gyaníthatóan az elszabadult energiaárak indokolták ezt a lépést. Mint arról korábban a SzegedMa beszámolt, az energiaválság következtében sorra húzzák le a rolót a különböző szegedi vendéglátóhelyek, szállodák. Feltehetően ez jelentette a Hambi-Bambi végzetét is.

A bontási munkálatok október elején kezdődtek, két héttel ezelőtt még a nagy része megvolt a bódénak, bár a feliratokat már ekkora eltávolították.

Ma már azonban csak a hűlt helye látható az egykori hamburgerezőnek, amely a Google értékelésén 2 csillagot kapott a megszerezhető 5-ből. A nem túl vendégcsalogató osztályzat feltehetően annak is köszönhető, hogy egy időben rendszeresen szemétben úszott a hamburgeres mögötti terület, ahol arra is volt precedens, hogy egy anyuka fényes nappal végeztette nagy dolgát gyermekével.

Nem a Hambi-Bambi az egyetlen nagy múltú Mars téri üzlet, amely bezárásra kényszerült. Még a Covid első hulláma idején írtuk meg, hogy 31 év után végleg lakat került a könyvespavilonra, amelyet még 1989-ben telepítették a buszpályaudvar elé, miután az állami könyvterjesztés megszűnt. Holczer János 1998-ban vette át a helyet, azóta szüntelenül azon fáradozott, hogy szociális és kulturális találkozási pontként funkcionáljon a bódé.

Előző sztori

Lázár János: Hódmezővásárhely és Szeged tíz éven belül ikervárossá válik

Következő sztori

Orbán Viktor Zalaegerszegen mond beszédet október 23-án