Közlekedés

Teljesen megújulhat a Gogol utca, de ennek van egy feltétele

Teljesen megújulhat a Gogol utca, de ennek van egy feltétele

2022. szeptember 12., hétfő
Teljesen megújulhat a Gogol utca, de ennek van egy feltétele

A Gogol utca felújítását tervezi az önkormányzat - erről Nagy Snádor alpolgármester számolt be a Facebook-oldalán.

,,A múlt héten döntött a Jogi Bizottság arról, hogy elindítjuk a Gogol utca teljes rekonstrukciójának tervezési folyamatát" - erről számolt be Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere a közösségi oldalán. Azonban hozzáteszi, hogy ehhez ahhoz van szükség, hogy megálllapodás legyen az EU-val - ez pedig nem csupán a Gogol utca felújításához, hanem a szöveg alapján további fejlesztésekhez is szükséges feltétel.

- A tervezőnek, a helyzet felmérése után ki kell majd dolgoznia a járda, a zöldsáv és az útburkolat megújítását, biztosítani kell az illeszkedést a meglévő épületekhez, és figyelembe kell vennie a meglévő közműveket. Komoly feladat, a belvárosi helyszínből adódó rengeteg problémával - írja. Hozzáteszi: reméli, hogy a tervezési fázis végére EU-s pénz is lesz.

Lesz mit csinálni a Gogol utcában

Hogy pontosan mit ért az alpolgármester EU-s pénzek alatt (a helyreállítási alapot? Vagy Mást?), azt megkérdeztük tőle, ha válaszol, megírjuk.

Érdemes azonban visszaemlékeznünk ennek kapcsán az Oskola utca egészen kaotikus felújítására, ami amellett, hogy többször is közlekedési káoszt okozott, sokáig balesetveszélyesen is járható volt. Végül júniusban csak sikerült elfogadható állapotban átadni azt.

A Gogol utcára egyébként ráfér a felújítás: az utca járdái régóta repedezettek és a több éves fák gyökerei verik fel az aszfaltot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.