Teljesen megújulhat a Gogol utca, de ennek van egy feltétele

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Gogol utca felújítását tervezi az önkormányzat – erről Nagy Snádor alpolgármester számolt be a Facebook-oldalán.

,,A múlt héten döntött a Jogi Bizottság arról, hogy elindítjuk a Gogol utca teljes rekonstrukciójának tervezési folyamatát” – erről számolt be Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere a közösségi oldalán. Azonban hozzáteszi, hogy ehhez ahhoz van szükség, hogy megálllapodás legyen az EU-val – ez pedig nem csupán a Gogol utca felújításához, hanem a szöveg alapján további fejlesztésekhez is szükséges feltétel.

– A tervezőnek, a helyzet felmérése után ki kell majd dolgoznia a járda, a zöldsáv és az útburkolat megújítását, biztosítani kell az illeszkedést a meglévő épületekhez, és figyelembe kell vennie a meglévő közműveket. Komoly feladat, a belvárosi helyszínből adódó rengeteg problémával – írja. Hozzáteszi: reméli, hogy a tervezési fázis végére EU-s pénz is lesz.

Lesz mit csinálni a Gogol utcában

Hogy pontosan mit ért az alpolgármester EU-s pénzek alatt (a helyreállítási alapot? Vagy Mást?), azt megkérdeztük tőle, ha válaszol, megírjuk.

Érdemes azonban visszaemlékeznünk ennek kapcsán az Oskola utca egészen kaotikus felújítására, ami amellett, hogy többször is közlekedési káoszt okozott, sokáig balesetveszélyesen is járható volt. Végül júniusban csak sikerült elfogadható állapotban átadni azt.

A Gogol utcára egyébként ráfér a felújítás: az utca járdái régóta repedezettek és a több éves fák gyökerei verik fel az aszfaltot.

Előző sztori

Novák Katalin részt vesz II. Erzsébet temetésén

Következő sztori

Ismét tönkretették a vértói fitneszgépeket, ezúttal el is szállították azokat