Közélet

Kiverte a biztosítékot a szegedieknél a tömegközlekedés drágulása

Kiverte a biztosítékot a szegedieknél a tömegközlekedés drágulása

2022. szeptember 2., péntek
Kiverte a biztosítékot a szegedieknél a tömegközlekedés drágulása

Ahogy azt csütörtökön megírtuk, drasztikusan megemelte az önkormányzat a városi tömegközlekedés tarifáját. Ezzel az országban a legdrágábban lehet vonaljegyet vásárolni a Szegeden. A facebookon többen is erős megjegyzéssel kommentálták cikkünket, de érkezett üzenet is hozzánk a mérges szegediektől.

Ilyenek például:

Ahogy azt írtuk, az elmúlt években több járatot összevontak Szegeden, ritkították a menetrendi közlekedést. Erre írta azt egyik olvasónk:

"Fizetnék én többet, ha a 90-es busz tartaná a menetrendet,

de csúcsidőn kívűl előbb érkezik, csúcsidőn kívül meg késik. Ez azóta van, amióta "külvárosnéző" járatot csináltak belőle és Újszegedről Tarjánt, Rókust és Móravárost érintve jut el Alsóvárosra. Aki ezt kitalálta remek szakember"

Elég határozott volt egy másik kommentelő véleménye is:

A kommentelők és levélírók többsége abban egyetértett, hogy az árérték arány egyáltalán nem megfelelő. Ennek okát sokan a menetrend kialakításában látják.

"Délután a 20-as, a 24-es és 74-es buszok gyakorlatilag vonatoznak egymás mögött közel azonos útvonalon szinte ugyanabban az időben, nem egyszer tök üresen.

Más járatokon csúcsidőben heringként állnak az emberek. A csuklósbuszokat meg gyakorlatilag elfelejtették a városban. A szűk és kényelmetlen kevés álló és ülőhellyel bíró buszok alkalmatlanok egy ekkora város kiszolgálására"

A jegyárakkal kapcsolatban egy olvasónk megjegyezte, hogy ameddig Szegeden egy utazásért akár 550 forintot is kell fizetni, addig a Volánbusz helyközi és távolsági járatain ezért 50 kilométert is lehet utazni. Egy másik megjegyzés már a háromhullámban bevezetett áremelés második lépcsőfokára utalt, amikor ezt írta:

Egy olvasónk örömmel tapasztalta ugyan, hogy több új jegytípust is bevezettek, így például a körút jegyet, viszont azt nehezményezte, hogy ennek a kommunikációja igen hiányos és nem egyértelmű.

Végezetül egy elgondolkodtató kommentet is olvashattunk:




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.