Közélet

Nincs megállás: drasztikusan drágult a Szegedi Vadaspark is

Nincs megállás: drasztikusan drágult a Szegedi Vadaspark is

2022. július 1., péntek
Nincs megállás: drasztikusan drágult a Szegedi Vadaspark is

Sorozatosan drágulnak a szolgáltatások Szegeden, nem maradt ki az áremelésből a Vadaspark sem.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, péntektől többet kell majd fizetni a parkolásért Szegeden, sőt lehet, hogy januártól még ennél is drágábban parkolhatunk majd a városban. Emellett a Szegedi Sport és Fürdők Kft. is áremelésre szánta el magát, így a kánikula alatt csobbanni vágyó szegedieknek és mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk. Ha mindez nem lenne elég, az albérletárak is kilőttek: Szegeden csaknem 20 százalékkal drágultak egy év alatt.

A Szegedi Vadaspark sem maradt ki az áremelésből: július 1-től közel 35 százalékkal drágulnak az egyes belépők.

A közleményükben azt írják, a jegyárak az elmúlt két évben változatlanok voltak, viszont a működtetési költségek jelentős emelkedése miatt sajnos elodázhatatlanná vált ez a lépés.

  • A felnőtt jegy ára 3100-ról 4200 forintra,
  • a gyermek jegy ára 2100-ról 2800 forintra,
  • a nyugdíjas/diákjegy ára 2300-ról 3100 forintra,
  • a családi jegy (2+1 fő) ára 7500-ról 10100 forintra emelkedett.

Nehéz idő vár Magyarországra
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium (MCC) központjában tartott előadásában arról beszélt: nem sok jót vár a magyar kormány a következő évektől. Nagy Márton a beszédében többször kitért a Magyar Nemzeti Bank héten megjelent inflációs jelentésére, miszerint az eddigieknél magasabb inflációt vár a jegybank, szintén azt jelzi, hogy a külföldi válságok és a nemzetközi recesszió következményei „begyűrűzhetnek” hazánkba, szerinte a „brutális kamatemelés” az infláció miatt indokolt.  További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.