Nincs megállás: drasztikusan drágult a Szegedi Vadaspark is

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sorozatosan drágulnak a szolgáltatások Szegeden, nem maradt ki az áremelésből a Vadaspark sem.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, péntektől többet kell majd fizetni a parkolásért Szegeden, sőt lehet, hogy januártól még ennél is drágábban parkolhatunk majd a városban. Emellett a Szegedi Sport és Fürdők Kft. is áremelésre szánta el magát, így a kánikula alatt csobbanni vágyó szegedieknek és mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk. Ha mindez nem lenne elég, az albérletárak is kilőttek: Szegeden csaknem 20 százalékkal drágultak egy év alatt.

A Szegedi Vadaspark sem maradt ki az áremelésből: július 1-től közel 35 százalékkal drágulnak az egyes belépők.

A közleményükben azt írják, a jegyárak az elmúlt két évben változatlanok voltak, viszont a működtetési költségek jelentős emelkedése miatt sajnos elodázhatatlanná vált ez a lépés.

  • A felnőtt jegy ára 3100-ról 4200 forintra,
  • a gyermek jegy ára 2100-ról 2800 forintra,
  • a nyugdíjas/diákjegy ára 2300-ról 3100 forintra,
  • a családi jegy (2+1 fő) ára 7500-ról 10100 forintra emelkedett.

Nehéz idő vár Magyarországra
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium (MCC) központjában tartott előadásában arról beszélt: nem sok jót vár a magyar kormány a következő évektől. Nagy Márton a beszédében többször kitért a Magyar Nemzeti Bank héten megjelent inflációs jelentésére, miszerint az eddigieknél magasabb inflációt vár a jegybank, szintén azt jelzi, hogy a külföldi válságok és a nemzetközi recesszió következményei „begyűrűzhetnek” hazánkba, szerinte a „brutális kamatemelés” az infláció miatt indokolt.  További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Előző sztori

Mindkét idei BL döntős a Pick Szeged csoportjában a BL-ben

Következő sztori

Élhetetlenné válhat Szeged a tartós hőhullámok miatt