Krimi

Két román férfi katalizátorokat akart lopni egy szegedi lakótelep parkolójában

Két román férfi katalizátorokat akart lopni egy szegedi lakótelep parkolójában

2022. július 8., péntek
Két román férfi katalizátorokat akart lopni egy szegedi lakótelep parkolójában

A rendőrség közleménye szerint kedden éjszaka érkezett hozzájuk bejelentés, miszerint egy szegedi lakótelep parkolójában gyanús alakok több járművet megvizsgálva ténykednek. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a gyanús alakok éppen egy személygépjármű katalizátorát vágták le a kipufogórendszerről.

Az alkatrészt ugyan leszedték, ellopni nem tudták, mert a bűncselekmény befejezését a járőrök megakadályozták.

A két román férfit elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket.Az elkövetőket őrizetbe vették és a szegedi nyomozók indítványozták letartóztatásukat. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Mint azt a SzegedMa megírta, az igencsak feszült hangulatú hétfői közgyűlésen a baloldal minden előre bejelentett emelést megszavazott, így amellett, hogy tovább drágul a parkolás, újabb parkolási zónákat vezetnek be Szegeden. Ha ez nem lett volna elég,

MÉNESI IMRE, RÓKUS SZOCIALISTA KÉPVISELŐJE AZT MONDTA, A LAKÓK JAVASOLJÁK NEKI, HOGY RÓKUSON IS TEGYÉK FIZETŐSSÉ A PARKOLÁST, HOGY TÖBB HELY JUSSON NEKIK.

A képviselő napok óta nem válaszol a kérdéseinkre, ráadásul úgy tűnik, a rókusiak mégsem kérnek a fizetős parkolásból.

Korábban megírtuk, hogy a horribilis parkolási díjak és a kiterjesztett parkolási zónák már csak abból a szempontból is érdekesek, hogy az önkormányzat tulajdonképpen semmilyen szolgáltatást nem nyújt cserébe, hiszen nem őrzött-védett parkolókról van szó, amelyekért megéri a plusz költségeket vállalnia az autósoknak. Egyébként, hogy mennyire (nem) biztonságos a lakótelepi parkolás, azt a mostani eset mellett az is jól mutatja, amikor egy apuka a fiával együtt akart katalizátorokat lopni egy szegedi lakótelep nyílt parkolójából, és akkor is csak a rendőrök éberségének köszönhetően nem jött össze nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.