Két román férfi katalizátorokat akart lopni egy szegedi lakótelep parkolójában

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség közleménye szerint kedden éjszaka érkezett hozzájuk bejelentés, miszerint egy szegedi lakótelep parkolójában gyanús alakok több járművet megvizsgálva ténykednek. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a gyanús alakok éppen egy személygépjármű katalizátorát vágták le a kipufogórendszerről.

Az alkatrészt ugyan leszedték, ellopni nem tudták, mert a bűncselekmény befejezését a járőrök megakadályozták.

A két román férfit elfogták és előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket.Az elkövetőket őrizetbe vették és a szegedi nyomozók indítványozták letartóztatásukat. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Mint azt a SzegedMa megírta, az igencsak feszült hangulatú hétfői közgyűlésen a baloldal minden előre bejelentett emelést megszavazott, így amellett, hogy tovább drágul a parkolás, újabb parkolási zónákat vezetnek be Szegeden. Ha ez nem lett volna elég,

MÉNESI IMRE, RÓKUS SZOCIALISTA KÉPVISELŐJE AZT MONDTA, A LAKÓK JAVASOLJÁK NEKI, HOGY RÓKUSON IS TEGYÉK FIZETŐSSÉ A PARKOLÁST, HOGY TÖBB HELY JUSSON NEKIK.

A képviselő napok óta nem válaszol a kérdéseinkre, ráadásul úgy tűnik, a rókusiak mégsem kérnek a fizetős parkolásból.

Korábban megírtuk, hogy a horribilis parkolási díjak és a kiterjesztett parkolási zónák már csak abból a szempontból is érdekesek, hogy az önkormányzat tulajdonképpen semmilyen szolgáltatást nem nyújt cserébe, hiszen nem őrzött-védett parkolókról van szó, amelyekért megéri a plusz költségeket vállalnia az autósoknak. Egyébként, hogy mennyire (nem) biztonságos a lakótelepi parkolás, azt a mostani eset mellett az is jól mutatja, amikor egy apuka a fiával együtt akart katalizátorokat lopni egy szegedi lakótelep nyílt parkolójából, és akkor is csak a rendőrök éberségének köszönhetően nem jött össze nekik.

Előző sztori

Megdobta a szegedi szálláshelyek forgalmát a vizes VB

Következő sztori

Több mint száz év után megszűnik az 1-es villamos Szegeden