Két gólpassz az angolok ellen, majd irány Forráskút

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rúgott 31 gólt az NB I-ben, ennyiszer évtizedek óta senki nem talált a kapuba. A magyar válogatottban is bemutatkozott, sőt a történelmi angol-magyar meccsen két gólpasszal vastag betükkel kerül a neve a históriás könyvekbe. Paksról most Koreába szerződött, de egy dolog garantált: Ádám Martin onnan is Forráskútra, az otthonába jön majd haza, ahol egyébkét idén is "nyaralt".

– Lassan egy hónap telt el a magyar válogatott rendkívül sikeres Nemezetek Ligája menetelése óta. Leülepedtek már Önben a történtek?


– Nagy élményekkel gazdagodtunk mi és a szurkolók is, jól esik erre visszagondolni. Az utolsó, angolok elleni mérkőzés nagyszerűen sikerült. Jól állunk a csoportban, boldogok vagyunk, de már a következő feladatokra kell koncentrálnunk. Két meccsünk lesz még és ott elég komolyan helyt kell állnunk.

– Nem túlzás kijelenteni, hogy a magyar NB I Önről és a góljairól szólt. Nem sokan gondolták volna ezt.


– Jól sikerült ez a szezon, minden megvolt, amit el lehetett érni. Talán ha a Pakssal elérjük a nemzetközi kupát érő helyett, akkor azt tudom mondani, hogy száz százalékos volt a szezonom, mind egyéni, mind csapat szinten.

– Érzete ezt akár a bajnokság elején, hogy benne van egy jó év a karrierjében, vagy önmagát is meglepte?


– Nem lepődtem meg. Mindig is keményen dolgoztam és ilyen célokért dolgoztam. Az, hogy ennyi gólt szereztem extra teljesítmény, erre én sem számítottam. Remélem, a 31 gólnál is lesz több még egyszer.

– Véget ért az angol meccs, ahol két gólpasszal sokat tett a történelmi sikerhez, majd alig 12 óra múlva már otthonról, Forráskútról posztolt a közösségi oldalán. Volt népünnep?


– Egy valamennyivel több, mint kétezres településről beszélünk, úgyhogy szinte mindenki ismer mindenkit. Nagyon boldogok voltak és természetesen sokan gratuláltak.

– Hogy tölti a szabadságát?


– Forráskúton szeretünk lenni a családdal, ott van házunk, kész az otthonunk. Nem mentünk sehova, családdal, a szülőkkel voltunk, és bepótoltuk, ami év közben kimaradt.


IRÁNY KOREA

Ádám Martin a dél-koreai élvonalban szereplő Ulszan Hyundai együttesénél folytatja pályafutását – jelentette be hivatalos honlapján a támadó új klubja, valamint a Paksi FC is. A Nemzeti Sport az átigazolás kapcsán megszólaltatta a labdarúgó ügynökét, Papp Gábort.

– Négy kiemelt szempontunk volt Ádám Martin átigazolásánál. Az első, hogy a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban próbálhassa ki magát. A második, hogy egy olyan csapathoz kerüljön, amely saját bajnokságában domináns, azaz sokszor kerül az ellenfél kapuja elé. A harmadik, hogy megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jusson. A negyedik szempont a pénz volt, hiszen egy huszonnyolc éves játékosnál erről sem szabad elfeledkezni. A felsorolt szempontok itt mind teljesültek”– mondta Papp Gábor, Ádám Martin menedzsere a Nemzeti Sportnak az átigazolásról.

– Kezdjük a legfontosabbal: ha Martin rendszeresen játszik az Ulszan Hyundaiban és jó teljesítményt nyújt, továbbra is számíthat a meghívóra. Nyilván jobb lett volna, ha egy olyan, az NB I-nél szintén erősebb bajnokságban folytatja, amely Európában van, de még véletlenül sem gondolom visszalépésnek az ázsiai szerződését, sőt, szerintem egy lépést tett előre – szögezte le az NSO-nak érdeklődésére Marco Rossi.

Előző sztori

Évekkel rövidíti meg életét, aki rendszeresen megsózza ételét

Következő sztori

Késsel fenyegetőzött egy bedrogozott férfi egy szegedi társasház előtt