Sport

Ádám Martin az első szegedi játékos, aki két gólpasszt adott az angolok ellen

Ádám Martin az első szegedi játékos, aki két gólpasszt adott az angolok ellen

2022. június 15., szerda
Ádám Martin az első szegedi játékos, aki két gólpasszt adott az angolok ellen

Félelmetes mutatókat produkált az NB I.-es gólkirály.

Mint arról a SzegedMa helyszíni riporttal beszámolt, a magyar labdarúgó-válogatott világra szóló sikert aratva, 4-0-ra kiütötte a hazai pályán játszó angolokat a Nemzetek Ligája 4. fordulójában.

https://szegedma.hu/2022/06/nincsenek-jelzok-othhonaban-utotte-ki-a-magyar-valogatott-angliat

A káprázatos eredmény bennünket, szegedieket azért is tölthet el még nagyobb büszkeséggel, mert a 68. percben csereként pályára lépő, szegedi születésű Ádám Martin két assziszttal járult hozzá a történelmi sikerhez.

Ádám a második gól előtt a bizonytalankodó Kalvin Phillipstől csente el a labdát, majd egy finom cselt követően egy kulcspasszal ziccerbe hozta Sallai Rolandot, aki nem hibázott. Pár perccel később Loic Nego levágódó fejesét követően Ádám a második hullámban érkező Nagy Zsolt elé tálalt, aki a blokkolni próbáló Stones lábai alatt elemi erővel lőtte ki a rövid alsó sarkot.

A mérkőzés góljait IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Az NB I. idei gólkirályi címét 31 találattal begyűjtő támadó  mutatói félelmetesek: a SofaScore a 10-es skálán 8.2-esre értékelte teljesítményét, ezzel a cég elemzése szerint a duplázó Sallai Rolanddal holtversenyben ő lett a mezőny legjobbja. Mindez nem is meglepő, ugyanis a két gólpassza mellett 92 százalékos pontossággal passzolt, 13 átadásából 12 eljutott a címzetthez, 19-szer ért labdához és mind a 4 csele sikeres volt, továbbá az összes párharcát megnyerte – négyet a földön, egyet a levegőben –, valamint a védekezésből is kivette a részét: egyszer tisztázott, egyszer pedig visszaszerezte a labdát.  

"Elég jól állunk a csoportban"

Beírtuk magunkat a történelemkönyvekbe. Mondhatni, elég jól állunk a csoportban, erre senki nem gondolt, mikor nekivágtunk ennek a sorozatnak. Nagyon komoly, ahogy egymásért küzdünk, nincs semmi egyénieskedés a csapatban. Most a két gólpasszommal valamit sikerült javítanom a németek ellen kihagyott két fejesem után.”

értékelt a lefújást követően az M4 Sportnak a Csongrád-Csanád megyei kötődésű labdarúgó

A magyar válogatott négy fordulót követően hét ponttal vezeti a Nemzetek Ligája A ligájának 3. csoportját, egy ponttal megelőzve a németeket, kettővel az Európa-bajnok olaszokat és öttel az Eb-ezüstérmes angolokat.

https://www.youtube.com/watch?v=aoqyrj3UHk8&ab_channel=M4Sport

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.